Gemeente Almere

Jorritsma opent Koninklijke Saan

Burgemeester Jorritsma en wethouder Faber waren donderdag aanwezig bij de officiële opening van de nieuwe Almeerse vestiging van Koninklijke Saan. In aanwezigheid van het Almeerse bedrijfsleven verrichte burgemeester Jorritsma samen met algemeen directeur Joop Saan de openingshandeling.

Koninklijke Saan is vooral bekend vanwege de verhuur van grote kranen en verhuizingen, maar houdt zich ook bezig met archiefbeheer en speciaal transport. Het hoofdkantoor is gevestigd in Diemen. Saan is sinds 1999 in Almere actief. De activiteiten waren tot nu toe verspreid over meerdere locaties. De nieuwe locatie aan de Koningsbeltweg (Sallandse Kant) biedt onderdak aan kantoor-en opslagruimte. Verder worden hier kranen gestald en is er een opleidingscentrum voor kraanmachinisten gevestigd. Het terrein van 22 duizend vierkante meter is nu voor de helft gevuld. Op termijn wil het bedrijf hier verder doorgroeien.

Jorritsma opent Saan 1

Koninklijke Saan is een familiebedrijf en heeft een lange historie. Het bedrijf bestaat 106 jaar en beschikt over een eigen museum met historische verhuis- en kraanwagens. In Almere heeft het bedrijf de verhuizing van de Rabobank naar de Rabo-toren zojuist afgerond. Een andere grote klus was de verhuizing van het Aviodome naar het nieuwe Aviodrome op luchthaven Lelystad.

* Burgemeester Jorritsma en algemeen directeur Joop Saan poseren voor één van de pronkstukken uit de collectie van het Saan Museum.

Aan het einde van het jaar gaat Koninklijke Saan voor de gemeente de verhuizing naar het nieuwe stadhuis uitvoeren. Logistiek gezien geen makkelijke klus. De gemeentelijke diensten zijn verspreid over vele locaties en het werk moet tijdens de verhuizing gewoon doorgaan. We hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Mocht er toch iets sneuvelen, dan weet ik u in elk geval te vinden, aldus burgemeester Jorritsma in haar speech.

Jorritsma opent Saan in Almere 2


* De openingshandeling vond plaats op grote hoogte en ging gepaard met het nodige spektakel.

Foto's: Peter Pels