TIAS BUSINESS SCHOOL

Hoogste Nederlandse notering ooit in Executive MBA Ranking FT

Tias Business School Tilburg nummer één onder Business Schools in Benelux

Hoogste Nederlandse notering ooit
in wereldwijde Executive MBA ranking van de Financial Times

Tilburg, 20 oktober 2003 / Vandaag maakt de Financial Times haar jaarlijkse wereldwijde ranking van Executive MBA programma's bekend. Voor het eerst in de geschiedenis van de FT rankings is een Nederlandse business school erin geslaagd om een plaats in te nemen in de top 15 van de wereld. Tias Business School, de management school van de Universiteit van Tilburg, staat met haar Executive MBA (EMBA) programma op de 14de plaats op de wereldranglijst, direct achter toonaangevende opleidingsinstituten als Wharton, University of Chicago, New York University en London Business School, maar vóór IMD en IESE. Met dit resultaat neemt Tias Business School de nummer 1 positie in de Benelux in, en een nummer 4 positie in Europa. Het EMBA van Tias scoort wereldwijd het hoogst op het onderdeel 'Meest Internationale MBA'.

De Financial Times ranking vindt jaarlijks plaats en is, samen met die van Business Week, één van de belangrijkste ranglijsten. Tias Business School en Purdue University (USA), partners voor het Executive MBA, behalen met hun programma, 'International Masters in Management' (IMM), een 14de plaats op de wereldranglijst.

Het EMBA van Tias Business School heeft daarmee de nummer 1 positie in Nederland verworven. Overige Nederlandse business schools (Nyenrode, Rotterdam School of Management en Nimbas) scoren respectievelijk een 30ste, 50ste en 52ste plaats. Ook binnen de Benelux scoort het EMBA van Tias het beste (Vlerick Leuven Gent Management School, de enige Belgische notering in de lijst, staat op de 67ste plaats).

Philippe Naert, Dean van Tias Business School licht toe: 'Deze uitslag is voor ons een erkenning van de positie die wij inmiddels hebben weten op te bouwen met ons internationaal Executive MBA. Door consequent vast te houden aan het principe van project-based learning en ons voortdurend te bewegen aan de frontiers of knowledge in een state-of-the-art leeromgeving, heeft ons programma vandaag de dag de kwaliteit van een wereldwijd top-ranked MBA'.

De 2003 Executive MBA ranking van de Financial Times is gebaseerd op - onder meer - publicaties en onderzoek binnen de business school, en op salarisgroei, loopbaanontwikkeling, en leerervaring van de Executive MBA-Alumni. Voor Tias Business School gaat het dit jaar om de eerste Alumni van het programma EMBA 1999-2000.

Over de FT ranking
Meer over de FT ranking vindt u op: http://news.ft.com/jobs/mba De FT Executive MBA Ranking 2003 vindt u op:
http://news.ft.com/management/emba/pdf

Over Tias Business School
Tias Business School is de management school van de Universiteit van Tilburg. Sinds haar oprichting in 1986, is Tias één van de belangrijkste aanbieders van executive education in Nederland. In september 2002 stond Tias op nummer 2 van de Intermediair ranking van MBA programma's in Nederland.

Dankzij de kwaliteit van haar programma's heeft Tias Business School momenteel een netwerk van meer dan 3500 Alumni uit een breed scala van nationale en internationale bedrijven en organisaties.

Meer informatie: www.tias.edu


---