Gemeente Rotterdam

Nr. 43
16 oktober 2003

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 20 t/m 26 oktober 2003

Burgemeester Opstelten in debat 'De gekozen burgemeester' Burgemeester mr. Ivo Opstelten is één van de deelnemers aan het D66 debat 'De gekozen burgemeester: hoe en wat?', dat op maandag 20 oktober vanaf 20.00 uur wordt gehouden in de Beatrixzaal van Party- en Congrescentrum Engels aan het Stationsplein 45. Voorafgaand aan het debat onder leiding van Lex Michiels, hoogleraar bestuursrecht aan de Universiteit Utrecht, houdt minister Thom de Graaf een inleiding. Naast burgemeester Opstelten reageren Saskia Bruines, voorzitter D66 raadsfractie gemeente Amsterdam, oud-burgemeester en oud-commissaris van de Koningin Jos van Kemenade en Arthur Ringeling, hoogleraar bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. (Voor meer informatie: D66, Erik Dees, tel. 010 - 356 60 46)

Burgemeester Opstelten verwelkomt deelnemers Rotterdamdag Burgemeester mr. Ivo Opstelten verwelkomt op dinsdag 21 oktober om 10.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis de deelnemers aan de Rotterdamdag, die faculteitsvereniging Sviib van de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert in het kader van de jaarlijkse managementweek. Het thema van de week is 'Kennis' en de Rotterdamdag staat in het teken van het belang van goede interactie tussen de gemeente, het bedrijfsleven en de universiteit. Op de dag organiseren het Ontwikke-lingsBedrijf Rotterdam, Vopak, de Fortis Groep en Cargill sessies voor de studenten. De faculteitsvereniging Sviib is in 1977 opgericht door studenten van de toen nog postdoctorale opleiding bedrijfskunde. De doelstelling van de Sviib is om studenten in contact te brengen met andere studenten, hun studie en het bedrijfsleven. De jaarlijkse managementweek (dit jaar van 15 t/m 23 oktober) is daar een voorbeeld van. (Voor meer informatie: Sviib, Guido Koeman, tel. 06 - 249 350 33)

Wethouder Bolsius spreker bij informatiebijeenkomst afvalbeleid Wethouder Wijken en Buitenruimte Lucas Bolsius treedt op dinsdag 21 oktober om 18.45 uur in het auditorium van de Kamer van Koophandel (KvK) aan de Blaak 40 op als gastspreker bij een informatiebijeenkomst 'Nieuw afvalbeleid in de stad'. De bijeenkomst start om 18.00 uur en is bedoeld voor ondernemers uit de binnenstad. Een jaar geleden is de Algemene Plaatselijke Verordening gewijzigd waardoor het niet meer is toegestaan dat bedrijven hun afval in de openbare ruimte opslaan. Tijdens de bijeenkomst worden ondernemers geïnformeerd over de gevolgen hiervan. De bijeenkomst wordt afgesloten met een discussie waar ook de wethouder aan zal deelnemen. (Voor meer informatie: Communicatie KvK, Kees Vrijdag, tel. 010 - 402 78 01)

Wethouder Van der Tak opent slotconferentie project 'Maatwerk'

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) opent op woensdag 22 oktober om 9.00 uur, de slotconferentie van het project 'Maatwerk' aan de Coolsingel 57. Doel van het project was het ontwikkelen van een methode waarmee migrantenzelforganisaties in hun eigen achterban armoede en sociaal isolement op kunnen sporen. Dit doel is bereikt. Wethouder Sjaak van der Tak ontvangt op de slotconferentie het eerste exemplaar van deze methode. Het project 'Maatwerk' ontving drie jaar geleden uit handen van de wethouder al een prijs in het kader van de armoedebestrijding. (Voor meer informatie: mevrouw Cemile Sezer, projectmanager, tel. 010 - 477 27 27)

Wethouder Van der Tak opent Islamitische Universiteit Rotterdam

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) verricht op woensdag 22 oktober om 13.30 uur de officiële opening van het nieuwe pand van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) aan de Bergsingel 135. De IUR groeide uit haar pand aan de Aelbrechtskade door het stijgende aantal studenten en docenten. De IUR bestaat sinds 1997 en heeft als missie om het leren te bevorderen vanuit een islamitische traditie in een moderne maatschappij met groeiende culturele verscheidenheid. (Voor meer informatie: Islamitische Universiteit Rotterdam, tel. 010 - 485 47 21).

Wethouder Van Sluis bij Kennisfestival
Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) neemt op woensdag 22 oktober deel aan het Kennisfestival in museum Naturalis in Leiden, dat om 14.00 uur van start gaat. Het Kennisfestival is een initiatief van de Kennisalliantie, een samenwerkings-verband tussen Zuid-Hollandse ondernemers, overheden en organisaties op het gebied van onderwijs en onderzoek. De Kennisalliantie stelt zich ten doel de innovatiekracht van de provincie te bevorderen. Van Sluis zal tussen 16.00-17.00 uur aankondigen dat het Kennisfestival 2004 in Rotterdam plaatsheeft. (Voor meer informatie: www.kennisalliantie.nl of het Visitor's Centre van de Universiteit Leiden, tel. 071 - 527 88 80, of Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 20 03)

Wethouder Van Sluis bespreekt de regionale economie Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) is op woensdag 22 oktober spreker op een symposium onder de titel: "Gaan de zaken al beter?" Op het programma staan presentaties en discussie over de economische recessie. Het symposium wordt gehouden vanaf 19.30 uur in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 20 03)

Wethouder De Faria ontvangt collega's uit Zürich
Wethouder Rabella de Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) ontvangt op donderdag 23 oktober om 18:00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis een delegatie van gemeenteraadsleden en wethouders uit Zürich. De Zwitserse politici bezoeken Rotterdam om ervaringen uit te wisselen over het drugs- en prostitutiebeleid. (Voor meer informatie: GGD, Jelle Zeilstra, tel. 010 - 433 92 00)

Burgemeester Opstelten bij Dag van de Dialoog
Burgemeester mr. Ivo Opstelten zit op 25 oktober vanaf 15.00 uur aan één van de tientallen tafels die op de Dag van de Dialoog verspreid door Rotterdam staan opgesteld. De Dag van de Dialoog staat open voor elke Rotterdammer. Per tafel kunnen maximaal acht deelnemers aanschuiven om elkaar te leren kennen onder het genot van een maaltijd. De organisatoren stellen tafels samen met personen die qua leeftijd en afkomst zo uiteenlopend mogelijk zijn. Behalve tafels voor volwassenen is er ook een aantal tafels speciaal voor kinderen. Gespreksonderwerpen zijn bijvoorbeeld vragen als wie zijn jouw helden of mensen die je diepgaand bewondert, kun je vertellen over een moment in je leven waarin je ergens helemaal voor ging, als je een wens zou mogen doen welke zou dat dan zijn en wat zou je je nu voor willen nemen? Een voorzitter begeleidt het gesprek. Tijdens de maaltijd formuleert iedereen wensen en voornemens. Na afloop van de tafelgesprekken is er vanaf 19.00 uur een slotbijeenkomst in het World Trade Center aan het Beursplein. (Voor meer informatie: Dag van de Dialoog, Daniëlle Boels, tel. 010 - 411 39 11)

Openbare commissievergaderingen en raadsvergadering

Alle openbare commissievergaderingen en de vergadering van de gemeenteraad worden gehouden in het stadhuis.

Fysieke Infrastructuur 21 oktober 09.30 uur Kamer 7 Economie, Haven en Milieu 22 oktober 10.30 uur Kamer 7 Sociale Zaken en Onderwijs 22 oktober 14.00 uur Kamer 7 Gemeenteraad 23 oktober 14.00 uur Raadzaal

noot voor de redactie/