Ingezonden persbericht


Eén miljoen exemplaren van iTunes voor Windows gedownload in drieëneenhalve dag

iTunes-gebruikers kopen één miljoen nummers in drieëneenhalve dag

Bunnik, 20 oktober 2003 â¤" Apple maakt vandaag bekend dat Windows-gebruikers in slechts drieëneenhalve dag meer dan een miljoen exemplaren van iTunes voor Windows hebben gedownload. De Windows-versie van de populaire digitale-jukeboxsoftware van Apple is afgelopen donderdag gelanceerd. Bovendien hebben iTunes-gebruikers in dezelfde periode meer dan een miljoen nummers gekocht en gedownload.

"iTunes-gebruikers hebben sinds de productlancering van afgelopen donderdag in drieëneenhalve dag meer dan een miljoen nummers gekocht", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Als je dat vergelijkt met de miljoen nummers die zijn verkocht in de eerste zeven dagen na de introductie van de nieuwe Mac-versie van iTunes in april, is het duidelijk dat we een fantastische start hebben gemaakt. En dat terwijl onze concurrenten nog niet eens uit de startblokken zijn gekomen."

De iTunes Music Store betekent een revolutionaire verandering van de manier waarop mensen legaal muziek aanschaffen op het internet. Sinds de start van de oorspronkelijk iTunes Music Store in april zijn maar liefst 14 miljoen nummers verkocht en gedownload. Daarmee is de iTunes Music Store onbetwist de grootste muziekdownloadservice ter wereld.

De tweede generatie van de iTunes Music Store biedt Windows-gebruikers de voordelen waarvan Mac-gebruikers al sinds april konden profiteren. Ze kunnen kiezen uit dezelfde muziekcatalogus, krijgen dezelfde rechten voor het persoonlijk gebruik van de muziek (de zogeheten gouden standaard) en betalen hetzelfde bedrag per nummer: 99 dollarcent. Daarnaast heeft de tweede generatie van de iTunes Music Store, die afgelopen week is gelanceerd, veel extra's te bieden: on-linecadeaubonnen; de innovatieve â¤oeAllowance⤝-voorziening van Apple waarmee ouders automatisch elke maand een bedrag kunnen storten op de iTunes Music Store-account van hun kinderen (en waarvoor inmiddels patent is aangevraagd); meer dan 5000 gesproken boeken die je met één muisklik kunt aanschaffen en kunt beluisteren op elke Mac- of Windows-computer én op de iPod; afspeellijsten die zijn samengesteld door bekende artiesten; en nieuwe, exclusieve nummers van meer dan 60 artiesten. De iTunes Music Store-catalogus bevat nummers van de vijf grote platenmaatschappijen en van meer dan tweehonderd onafhankelijke muzieklabels en groeit nog elke dag. Eind oktober zal de catalogus ongeveer 400.000 nummers bevatten.

Apple levert een perfecte muziekcombinatie met de bekroonde digitale iTunes-jukebox, de revolutionaire iTunes Music Store en de iPod â¤" de bestverkopende digitale-muziekspeler â¤" en biedt muziekliefhebbers daarmee een complete oplossing voor het aanschaffen, beheren en beluisteren van hun digitale muziek.

Windows-gebruikers kunnen hun iPod nu gebruiken in combinatie met iTunes, de bekroonde digitale-jukeboxsoftware van Apple, en kunnen zo het best van hun muziek genieten op hun eigen platform. iTunes voor Windows bevat dezelfde functies die dit programma hebben gemaakt tot het beste muziekprogramma voor de Mac: een gratis download zonder verborgen kosten voor extra functionaliteit, MP3-codering en perfecte AAC-codering van audio-cd-tracks, slimme afspeellijsten, meer dan 250 gratis internetradiostations en de mogelijkheid om zelfsamengestelde afspeellijsten op een cd of MP3-cd te branden, een back-up van de muziekbibliotheek op dvd te branden en muziek te delen met andere computergebruikers via Rendezvous en een willekeurig netwerk, ook een multiplatformnetwerk.

Mac- en Windows-gebruikers kunnen iTunes met de iTunes Music Store gratis downloaden vanaf www.apple.com/nl/itunes. Voor het aanschaffen en downloaden van nummers via de iTunes Music Store voor Mac en Windows is een geldige creditcard vereist met een factuuradres in de Verenigde Staten. Meer informatie over digitale-muziekproducten van Apple is te vinden op www.apple.com/nl/ipod en www.apple.com/nl/itunes.

© 2003 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, iTunes, iPod en Rendezvous zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Brigitte Baas
PR Manager a.i.

Apple, Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik

Tel: +31 (0) 30 659 39 40
Fax: +31 (0) 30 659 38 50
Email: pr.bnl@euro.apple.com

Web: http://www.apple.com/nl