AutoRai

20-10-2003

Nieuw rallywapen in WRC 2006

Hyundai bouwt zijn rallyactiviteiten op een nieuw fundament. De Koreaanse autofabrikant stelt een compleet nieuw team samen dat in 2006 het strijdtoneel van het World Rally Championship (WRC) zal betreden. Het team verschijnt dan ook met een compleet nieuwe auto aan de start.

Basis van de nieuwe rallystrategie is de vestiging van het Hyundai World Rally Team in het Design- and Technical Centre van Hyundai in Rüsselsheim (Duitsland). Vanuit deze locatie gaat Hyundai nieuwe teamleden rekruteren. Het team moet de beste monteurs en de meest getalenteerde coureurs in zich verenigen.

In de tweede helft van 2006 zal het rallyteam van Hyundai met een gloednieuw rallywapen aan de start verschijnen van een aantal WRC-rallys. Een driedeurs hatchback met een compleet nieuwe motor zal de succesvolle Hyundai Accent WRC opvolgen. De ingenieurs zullen zich de komende periode volledig op de ontwikkeling van deze combinatie kunnen concentreren, want Hyundai zal in 2004 en 2005 niet deelnemen aan het WRC. Door de ingenieurs ruim de tijd te geven, zal Hyundai in 2006 met een ijzersterk wapen aan de start komen.

Hyundai is al sinds jaar en dag actief in de autosport. Deelname aan het WRC is voor Hyundai een belangrijke testcase in het ontwikkelingsproces van zijn modellen. De ervaring die Hyundai tijdens rallys opdoet, vertalen de constructeurs naar toepassingen in de consumentenautos. Hyundai is een strijdlustig merk. We hebben deelname aan rallys altijd gezien als een belangrijk instrument om ons als merk te laten groeien, vertelt Harry Choi, Senior Executive Vice President Global Marketing and Communications. Door deelname aan het WRC kunnen wij onze autos verder perfectioneren. De consument plukt hier uiteindelijk de vruchten van.