Gemeente Roosendaal



---

Nieuwe website 40e op ranglijst

De nieuwe website van de gemeente Roosendaal heeft binnen twee weken een 40 e plaats op de ranglijst van gemeentelijke websites gescoord. Deze ranglijst wordt bijgehouden op www.advies.overheid.nl voor 513 verschillende gemeenten. Op deze site worden de gemeentelijke websites beoordeeld op de aspecten gebruikersvriendelijkheid, algemene aspecten, bestuurlijke informatie, dienstverlening en participatie.

De vernieuwde Roosendaalse website, die op 28 september jl. werd geĂŻntroduceerd, scoort op de ranglijst het hoogst op algemene aspecten, zoals het vermelden van adres- en contactgegevens, en bestuurlijke informatie. Zo is er informatie te vinden over de agenda van de raads- en commissievergaderingen en de portefeuilleverdeling van de wethouders.

Wat is er nieuw op de website?

De website is vernieuwd om een betere dienstverlening te kunnen bieden. In tegenstelling tot de vorige website kan de nieuwe site ook door visueel gehandicapten worden bezocht: www.roosendaalvoorblinden.nl .

Nieuw is verder de productencatalogus, een sitemap, een uitgebreide zoekfunctie, en de mogelijkheid om door te linken naar websites van organisaties, verenigingen en instellingen. In het kader van een betere dienstverlening is ook de digitale Stadsgids opgenomen op de site.

Geheel nieuw op de site zijn de onderdelen polls, discussiegroepen, de rubriek 'vraag en antwoord' met veelgestelde vragen en een rubriek 'nieuw op de site'. De gemeente wil de website in de toekomst blijven doorontwikkelen om zo goed mogelijk aan te kunnen sluiten bij de behoeften van burgers.