Ingezonden persbericht

MAXDATA Eco 3200X-notebook: multimediaperformance voor kantoor- en thuisgebruik

Etten-Leur, 20 oktober 2003 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, introduceert de MAXDATA Eco 3200X-notebook. Door de toepassing van de nieuwste technologie is dit dé notebook bij uitstek voor kleine kantooromgevingen en thuisgebruik. De Eco 3200X kan dienen ter vervanging van een desktop en heeft een uitstekende prijs/prestatieverhouding.

De basis van de MAXDATA Eco 3200X wordt gevormd door de Intel 845PE-chipset die de nieuwste Hyper-Threading-technologie (HT) ondersteunt. Deze technologie zorgt ervoor dat het besturingssysteem als het ware over twee processors beschikt, zodat tegelijkertijd op diverse taken kan worden gereageerd. Hierdoor ligt de snelheid 25 procent hoger dan bij conventionele processors. De geïntegreerde Power-Management-Tool (SmartPower) verlaagt het stroomverbruik van dit notebook. Het resultaat hiervan is een langere gebruiksduur van de accu en een stillere ventilator.

Multimediatoepassingen
De ATI Mobility Radeon 9000 Graphic-chipset met 64 MB geheugen garandeert uitstekende 2D- en 3D-prestaties, zodat de MAXDATA Eco 3200X geschikt is voor de meest veeleisende multimediatoepassingen. Randapparatuur kan worden aangesloten op vier USB 2.0-poorten met een verwerkingssnelheid van maximaal 480 Mbit/seconde. Deze poorten bieden een snel alternatief voor seriële en parallelle interfaces. Daarnaast bevat de MAXDATA Eco 3200X FireWire (IEEE) en S-video-output. De geïntegreerde modem en LAN-adapters maken een snelle verbinding met het internet mogelijk. De notebook is voorzien van een cd-rom-, dvd-rom- of een combodrive. Indien gewenst kan ook een dvd-brander worden geplaatst.

De MAXDATA Eco 3200X kan worden uitgerust met een Pentium 4-processor met HT-technologie met de snelheden 2.66 GHz en 3.06 GHz, of met een Celeron-processor met een snelheid van 2.4 GHz. Daarnaast kan een HDD van 20 GB tot en met 80 GB worden toegepast en een geheugen tot 1024 Mb.

Prijs, garantie en beschikbaarheid
De MAXDATA Eco 3200X is verkrijgbaar bij de geautoriseerde MAXDATA-dealers en is verkrijgbaar vanaf 1.399 euro (incl. BTW). Deze prijs is inclusief twee jaar 'collection, repair & return'-garantie met een 72-uurs service in de eerste 12 maanden.


---

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sinds haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Build-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2002 een omzet van bijna 635 miljoen euro. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:
MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 076 - 50 39 245
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sabine@lvtpr.nl