Dienstenbond CNV

Wat vindt u van het Sociaal Akkoord? Discussieer mee! 20-10-2003

Deze vraag houdt ons bezig. U, als lid, vormt immers samen met de andere leden de bond. Daarom willen we weten wat U vindt. U kunt daarover mee dicussiëren in ons forum. Wilt u eerst meer weten over wat het Akkoord precies inhoudt, dan volgt hier een samenvatting:

De CNV Dienstenbond heeft in de aanloop naar het najaarsoverleg leden van de Tweede Kamer geconfronteerd met de directe gevolgen van de kabinetsplannen. In Den Haag moest men tot rede komen. Dat is gelukt. In de constante dialoog en discussies met de politiek hebben we er uitgesleept wat er uit te slepen was: de sloopvergunning voor de sociale zekerheid is ingetrokken. Werknemers én werkgevers krijgen de broodnodige adempauze. Daar zijn wij trots op! Onze leden hebben natuurlijk het laatste woord.

Het is geen sigaar uit eigen doos die we onze leden nu presenteren. Allesbehalve. Als de CNV Dienstenbond, in het kielzog van CNV-voorzitter Doekle Terpstra, niets had gedaan tegen de Prinsjesdagplannen van het kabinet, dan was er op korte termijn geen leefbare WAO meer geweest. Dan was ontslag krijgen dubbel erg geworden. VUT en prepensioen waren op korte termijn opgegaan in rook. De pensioenleeftijd was op 65 uitgekomen. Met dit najaarsakkoord hebben we bereikt dat we toekomen aan die andere punten in de caos. Daar willen wij de positie versterken van zowel de mensen in de bedrijven als de economie. Daar willen wij vernieuwen. Door in te zoomen op werkzekerheid, slimmer werken en een eerlijker verdeling van de inkomsten. Het centraal akkoord betekent niet dat we achterover kunnen leunen. Er is nog veel werk te doen. Wij blijven gaan voor bouwen.

Met het kabinet en de werkgevers zijn de volgende afspraken gemaakt:


1. Loonontwikkeling 2004 en 2005
De lonen worden niet bevroren. Het is niet uitgesloten om in 2004 en 2005 werknemers te laten meeprofiteren van goede bedrijfsresultaten via eenmalige bedragen, die ook echt in relatie staan met dat resultaat. In 2005 is zelfs een geringe structurele loonsverhoging mogelijk. Extra geld erbij blijft dus mogelijk. Let wel, bestaande, meerjarige caos worden niet opengebroken.


2. VUT en prepensioen
Kabinet, werkgevers en vakbonden zoeken op korte termijn gezamenlijk naar een gezonde oplossing voor de kwestie vut en prepensioen. Uiterlijk april 2004 wordt een plan gepresenteerd dat een voor alle betrokkenen aanvaardbare aanpak oplevert. Dat vergt dus nog een behoorlijke strijd. Die nieuwe aanpak zou dan moeten ingaan op 1 januari 2006. Het voorstel van het kabinet ten aanzien van vut en prepensioen is daarmee vooralsnog van tafel. Partijen behouden zich het recht voor om bij het mislukken van het pensioenoverleg het akkoord te ontbinden. Voor het CNV komt dit erop neer dat ze zich dan het recht voorbehoudt om voor de contractlonen van 2005 structurele verhogingen te eisen


3. Koppeling lonen en uitkeringen
In 2006 kunnen de uitkeringen weer meegroeien met de loonstijging, die dan wordt overeengekomen. De echte minima krijgen in 2004 en 2005 een eenmalige uitkering.


4. WW
Als een werknemer ontslag krijgt blijft de mogelijkheid van een ontslagvergoeding bestaan. Die vergoeding wordt niet gekort op de WW. Als vakbond kunnen wij goede sociale plannen blijven afspreken. Herintreders, seizoenarbeiders en jongeren behouden hun recht op een WW-uitkering. In de Sociaal Economische Raad (SER) wordt binnenkort verder gepraat over het hoofdstuk WW. Het kabinet zal ernstig rekening houden met het advies dat de SER uitbrengt.


5. WAO
De nieuwe WAO wordt uitgevoerd volgens het advies dat de SER eerder al uitbracht, en waar het CNV een zwaar stempel op heeft gedrukt. Invoering van de veelbesproken partnertoets voor mensen die werken, maar voor een deel arbeidsongeschikt zijn, is van de baan. Volledige WAO-ers ontvangen per 1 januari 2006 een uitkering van 75 procent van het laatstverdiende loon als de instroom in de WAO naar verwachting drastisch vermindert.
Voorafgaand aan de eventuele WAO valt een zieke werknemer de eerste twee jaar lang onder de ziektewet. In het eerste jaar mag een werkgever het inkomen aanvullen tot 100 procent, in het tweede jaar niet meer.


6. Jeugdwerkloosheid
Er komen extra leer/werkplekken om jeugdige werklozen sneller aan een baan helpen. Vanuit de arbeidsvoorziening (CWI) wordt per jeugdwerkloze 1.000 euro beschikbaar gesteld voor een persoonlijk toegesneden instroomproject. Een ander initiatief is om stageplaatsen mogelijk te maken waar werklozen met behoud van uitkering alvast (of opnieuw) kunnen ruiken aan werk.


7. Werk en bijstand
Er komt extra aandacht voor het vinden van werk voor bijstandsgerechtigden, gehandicapten en chronisch zieken.


8. Ziektekosten
Er wordt éénmalig een extra rijksbijdrage verstrekt om de nominale Ziekenfondspremie 2004 te beperken.

Het CNV heeft keer op keer haar verantwoordelijkheid genomen om met het kabinet in gesprek te blijven en door met alternatieve voorstellen te komen. Die aanpak heeft nu resultaat opgeleverd. Laat weten wat u ervan vindt.

Zie ook de website van de CNV vakcentrale: www.cnv.nl.