Mauritshuis

20 oktober 2003

HONDERDDUIZENDSTE BEZOEKER BIJ HANS HOLBEIN 1497/98-1543 IN HET MAURITSHUIS

Het Mauritshuis heeft dit weekend de grens van honderdduizend bezoekers overschreden bij de tentoonstelling Hans Holbein 1497/98-1543.
Dit weekend, met als hoogtepunt de feestelijke hofdag op zondag, bezochten bijna zesduizend bezoekers de tentoonstelling. Nog een maand, tot en met 16 november, zijn de schilderijen en tekeningen dagelijks (ook op maandag) van 10.00 tot 17.00 uur te bewonderen. De Rabobank en Unilever zijn de hoofdsponsors van de tentoonstelling.

De tentoonstelling met portretten van de vermaarde schilder Hans Holbein opende op 16 augustus. Met het voorlopige resultaat van ruim 100.000 bezoekers in ruim acht weken prijst het Mauritshuis zich gelukkig. Hoewel Holbein tot voor kort in Nederland niet erg bekend was hebben inmiddels veel Nederlanders kennis gemaakt met de van oorsprong Duitse schilder en zijn onder de indruk geraakt van de karakteristieke portretten en de fabelachtige techniek.

Op 9 november is er, vlak voor de sluiting van de tentoonstelling, nog een laatste Hofdag in het Mauritshuis. Ook op deze feestelijke zondag staat het museum geheel in het teken van het bloeiende culturele leven aan het Tudorhof in Holbeins tijd. Er is voor iedereen, jong en oud, van alles te beleven. Zo kunnen kinderen Tudor hoedjes maken, kleurplaten inkleuren, geursinaasappels maken en zich laten schminken als een echte ridder of prinses. Voor volwassenen is er een concert, met onder andere muziek gecomponeerd door Hendrik VIII, een lezing over de eetcultuur in de vroege Renaissance en een demonstratie met een buizerd.

Nadere informatie voor de pers:
Mauritshuis, Afdeling Communicatie
Pom Verhoeff-Emanuel
Tel: 070 302 34 35
Fax: 070 302 34 50
E-mail: verhoeff.p@mauritshuis.nl
www.mauritshuis.nl
www.hansholbein.nl