Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT

Network Associates introduceert McAfee IntruShield 1.8 met verbeterde intrusion prevention mogelijkheden
Nieuwe versie van McAfee IntruShield versnelt migratie van intrusion detection naar prevention

Amsterdam, 20 oktober 2003- Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van intrusion prevention oplossingen, heeft McAfee IntruShield
1.8 aangekondigd. De introductie van McAfee IntruShield 1.8 versterkt Network Associates' unieke 'Path to Prevention' strategie, waarmee klanten snel en eenvoudig kunnen migreren van reactieve intrusion detection naar proactieve intrusion prevention. In het laatste geval worden aanvallen op het netwerk in real-time geïdentificeerd en geblokkeerd voordat ze de beoogde doelen bereiken.

"Beveiligingsoplossingen die de bedrijfsvoering belemmeren worden afgeschaft," aldus Eric Hemmendinger, research director voor security en privacy bij Aberdeen Group. "En hoewel intrusion prevention oplossingen zeer veelbelovend zijn voor ondernemingen die afhankelijk zijn van hun netwerkinfrastructuur, zijn IT-managers van nature gericht op het minimaliseren van risico's, vooral als het gaat om het inzetten van nieuwe technologie. Omdat Network Associates haar klanten nu de mogelijkheid biedt om met minimale risico's McAfee IntruShield te implementeren, kunnen zij op een gecontroleerde manier groeien van intrusion detection naar intrusion prevention."

McAfee IntruShield 1.8 bevat geavanceerde mogelijkheden waarmee klanten snel real-time intrusion prevention kunnen inzetten, waaronder: * Gigabit Fail-Open - Met de introductie van 1.8 is Network Associates de eerste om fail-open mogelijkheden te bieden op optical gigabit links voor een intrusion detection of prevention product. Dit garandeert de hoogst mogelijke netwerkbeschikbaarheid, zelfs wanneer er één of meerdere apparaten uitvallen. Deze feature complementeert de bestaande mogelijkheid om de McAfee IntruShield sensors in te zetten als een fail-over cluster voor een veilige, 'high-availability' applicatie.
* Advanced Policy Management - Hiermee kunnen security beheerders beleidsregels exporteren van de ene naar de andere IntruShield Manager. Hierdoor kunnen beleidsregels gedefinieerd en afgestemd worden in een staging omgeving, waarna de regels geïmplementeerd kunnen worden in een productieomgeving.
* Data Integrity Assurance - Dit maakt naadloze data recovery mogelijk, omdat netwerkbeheerders alerts en packet logs kunnen bewaren en ze importeren in de Manager bij het opstarten van het netwerk. * Enhanced Reporting - De rapportagemogelijkheden kunnen PDF-rapporten in tabelvorm genereren vanuit ieder mogelijk perspectief, maar ook gedetailleerde sensor configuration rapporten inclusief Virtual IDS, en uitgebreide audit log rapportage. Alle soorten rapporten bieden gedetailleerd inzicht in de werking en beveiliging van het netwerk. Daarnaast is de vooraf gedefinieerde rapportagefunctie in IntruShield Manager vereenvoudigd, wat dezelfde flexibiliteit oplevert als voorheen, maar het aantal stappen om een rapport te genereren aanzienlijk terugbrengt. * Fault Forwarding - Hiermee kunnen systeemfouten doorgestuurd worden naar vooraf opgegeven emailadressen of een pager, zodat beheerders problemen sneller kunnen aanpakken.

Naast de features en functionaliteit die de 1.8 versie biedt, combineert de kern van de McAfee IntruShield architectuur zeer accurate intrusion detection en real-time intrusion prevention in één enkele appliance. Geïntegreerde detectie en preventie, gecombineerd met de flexibiliteit van Network Associates' Path to Prevention, biedt een unieke en aantrekkelijke manier voor bedrijven om te migreren van intrusion detection naar prevention op hun eigen snelheid, in een gefaseerde aanpak, zonder dat extra kapitaal of operationele kosten nodig zijn.

"In het huidige klimaat is het niet meer genoeg om kwaadaardige computerbedreigingen te herkennen. Organisaties moeten een uitgebreide intrusion prevention strategie hebben om complete beveiliging en ongestoorde bedrijfsvoering te kunnen garanderen," aldus Parveen Jain, president van de McAfee Network Security Technologies Group van Network Associates.

Beschikbaarheid
McAfee IntruShield 1.8 is per direct beschikbaar. Voor meer informatie, zie: of bel +31 20 526 6100.

Alle Network Associates producten worden ondersteund door het PrimeSupport® programma. Klanten kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden, afhankelijk van hun behoeften. Voor zowel hard- als software zijn de voordelen 24*7 toegang tot online kennisdatabases, ongelimiteerde emailondersteuning, 24*7 telefonische ondersteuning, vaste enterprise account managers, proactieve ondersteuning, response charters en installatiediensten.

McAfee IntruShield, onderdeel van Network Associates' McAfee Network Protection Solutions, is een unieke technologie die inbreuk op het netwerk voorkomt voordat het kritieke systemen bereikt. McAfee IntruShield is in hoge mate geautomatiseerd en eenvoudig te beheren. Het product is zo flexibel dat het gefaseerd geïmplementeerd kan worden, zodat de 'vals positieve' meldingen van de huidige intrusion detection systemen overkomen kunnen worden. Het stelt organisaties in staat het juiste beleid te ontwikkelen voor hun eigen, unieke infrastructuur. Zo is het mogelijk het product bekende aanvallen te laten stoppen en de beheerder te informeren, en alleen te informeren bij onbekende aanvallen, zodat de beheerder zelf in kan grijpen. Of er kan gekozen worden voor complete blokkering, maar dan alleen voor de bedrijfskritieke netwerksegmenten. IntruShield wordt geleverd in een high-speed appliance, die ook in staat is verkeer te scannen en bedreigingsniveaus in te schatten op zeer hoge snelheid, zelfs op gigabit netwerken. Het kan aan de rand, of vlak voor belangrijke resources ingezet worden. IntruShield beantwoordt zowel aan de behoeften van de security beheerder als aan die van de netwerkbeheerder: het stopt een breed gamma aan netwerkaanvallen, maar met netwerklatenties die over het algemeen korter dan
1 milliseconde duren. IntruShield zoekt ook naar abnormaal gedrag en bevat gespecialiseerde analyse om nieuwe denial of service aanvallen te vinden.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie 'blended attacks' en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio's bestaan uit Network Associates' toonaangevende McAfee Security, Sniffer Technologies en Magic Solutions productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

Ezra van Tiel
Text 100 Public Relations
Tel: +31 20 530 4343
Email: Ezra.vanTiel@text100.nl