Ingezonden persbericht

Persbericht

The Associated Press' kiest wereldwijd netwerk van AT&T

Wereldwijd geïntegreerd netwerkplatform biedt efficiency en lagere kosten

Bedminster, N.J. VS / Den Haag, 20 oktober 2003 ­ AT&T heeft een driejarig wereldwijd netwerkcontract ter waarde van twee miljoen dollar getekend met 'The Associated Press' (AP), 's werelds grootste organisatie op het gebied van nieuwsgaring. AT&T voorziet in een geïntegreerde datanetwerkinfrastructuur in de vorm van een enkel, naadloos wereldwijd IP Virtual Private Network (VPN) dat de 242 bureaus van AP - die gezamenlijk 15.000 nieuwsdiensten in 121 landen bedienen - wereldwijd met elkaar verbindt. Het nieuwe contract intensiveert de bestaande samenwerking tussen beide bedrijven; AT&T verzorgt reeds de binnenlandse Wide Area Network (WAN) infrastructuur en de interlokale en lokale voice diensten van AP.

"De technologie op het gebied van nieuwsvoorziening evolueert buitengewoon snel, wat van ons vereist dat we de beste en meest efficiënte beheerstrategie van ons netwerk op peil houden", aldus Jeffrey Hastie, Deputy Director Services en Technology bij AP. "Door de uitbreiding van onze samenwerking met AT&T kunnen wij met één betrouwbare, wereldwijde leverancier het bereik, de betrouwbaarheid en de efficiency behalen die voor ons van vitaal belang zijn." Hastie voegt hieraan toe dat het voor 'The Associated Press', die door de jaren een uitstekende reputatie heeft opgebouwd op het gebied van nieuwsgaring, cruciaal is om samen te werken met een industrieleider die beschikt over de middelen, de financiële stabiliteit en de ervaring om het wereldwijde netwerk continu uit te breiden en te verbeteren.

In het contract is vastgelegd dat AT&T garant staat voor naadloze, wereldwijde netwerkmogelijkheden, regionale helpdesks in iedere tijdzone waarbij de klant in de eigen taal wordt geholpen en één rekening in één valuta.
Onderdelen van het contracten zijn:

* Asynchronous Transfer Mode (ATM) dataservice voor de belangrijkste netwerkhubs van AP in Europa en de Verenigde Staten ter ondersteuning van de ATM-connectiviteit in de Verenigde Staten, Europa en Asia Pacific.
* AT&T's Global Managed Internet Service dekt alle wijdverspreide locaties van AP door gebruik te maken van AT&T's mondiaal IP-netwerk en specifieke verbindingen met AT&T's Points-of-Presence (POP's) wereldwijd.

"Overal ter wereld vertrouwen miljoenen mensen er op dat 'The Associated Press' hen van nieuws voorziet. De AT&T oplossing biedt AP de mogelijkheid om het volledige wereldwijde netwerk op een enkel, geïntegreerd platform te laten draaien - met als resultaat meer efficiency en behoud van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid van het netwerk terwijl de kosten omlaag gaan", aldus Wichard Huigen, Country Manager AT&T Nederland.

Over The Associated Press
The Associated Press, opgericht in 1848, is 's werelds oudste en grootste organisatie op het gebied van nieuwsgaring. AP voorziet meer dan 15.000 nieuwsdiensten met een dagelijks bereik van 1 miljard mensen wereldwijd van nieuws in de vorm van tekst, geluid, video, grafische beelden en foto's. AP's multimedia services worden verspreid per satelliet en via het internet naar meer dan 120 naties.