Politie Zaanstreek-waterland



15:18 18-OKT-03
loc.: ZAANDAM, DARWINPARK

Meisje (17) verkracht in Darwinpark

Afgelopen zaterdag is tussen 01.30 en 01.55 uur in het Darwinpark in Zaandam een 17-jarig meisje verkracht. Nadat het meisje het witte bruggetje in het park was gepasseerd, werd zij door een onbekende man vastgepakt en de bossages ingetrokken. De man was ongeveer 1.80 meter lang en was gekleed in een zwart lederen jas tot op de heup en een lichtblauwe spijkerbroek.
Onderweg naar het park werd het slachtoffer op de Panneroodstraat bij het Texaco benzinestation ingehaald door een fietser. Op de stoep aan de overkant stonden op dat moment twee personen met een scooter. Bij het oversteken van De Weer werd het meisje gepasseerd door een jongen op een damesfiets. De jongen droeg een wijde sweater en wijde broek. Deze jongen reed vervolgens via het bruggetje het Darwinpark in. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken via 0900-8844. Daarnaast is de politie op zoek naar andere getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Het slachtoffer heeft lang krullend haar en was gekleed in een zwart jasje.

16:28 19-OKT-03
loc.: ZAANDAM, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM

Politie op zoek naar eigenaar gestolen fiets

Naar aanleiding van de aanhouding van een veelpleger zaterdagavond, is de politie op zoek naar de eigenaar van de fiets die deze man bij zich had. Surveillerende agenten zagen de 43-jarige Zaandammer op station Zaandam met een zwarte opoefiets, merk Pointer, type Glorie, instappen in de trein richting Amsterdam. Omdat de man bij de politie bekend staat als fietsendief, volgden de agenten hem de trein in. Toen zij zagen dat het slot van de fiets verwijderd was, werd de veelpleger aangehouden en in verzekering gesteld. De fiets werd in beslag genomen, maar tot op heden heeft de eigenaar zich nog niet gemeld. Deze kan zich melden bij politiewijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.
Zondagmiddag werd, ook op de Provincialeweg Zaandam-Castricum, een bij de politie bekende 30-jarige Zaandammer aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Politiemensen zagen de verdachte op een fiets zitten, wachtend op de pont naar Amsterdam. Omdat het slot van deze fiets verbroken was, werd de man aangehouden en de fiets en een waterpomptang die de man in zijn bezit had, in beslag genomen. De fiets bleek elders in Zaandam te zijn gestolen.

17:20 19-OKT-03
loc.: OOSTZAAN, A8

Auto botst tegen vangrail

Een 55-jarige automobilist uit Scharwoude en een 33-jarige passagiere uit Purmerend zijn met nekklachten overgebracht naar het Lucas ziekenhuis nadat zij tegen een vangrail waren gereden. De auto reed op de linkerrijstrook richting Zaandam toen de bestuurder naar de rechter rijstrook wilde om richting Purmerend te gaan. Omdat de auto die voor hem reed remde, moest de bestuurder ook remmen waardoor de auto in de slip raakte en tegen de vangrail botste.

22:04 19-OKT-03
loc.: ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Bestelbus in brand

Op de Heijermanstraat is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een geparkeerde bestelbus. De brand ontstond tussen 20.15 uur en 22.00 uur. De ter plaatse gekomen brandweer had het vuur snel onder controle; omstreeks 22.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een onderzoek in.

05:13 20-OKT-03
loc.: PURMEREND, DS MARTIN LUTHER KINGWEG

Twee maal auto in beslag genomen

Een 25-jarige man uit Purmerend is aangehouden voor het rijden met ontzegging. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen. Politiemensen die wisten dat de man een ontzegging had, zagen hem rijden op de Martin Luther Kingweg. De Purmerender stapte snel uit de auto, maar dat mocht niet meer baten. De man werd een tijdje terug ook al aangehouden voor hetzelfde vergrijp. Toen werd er ook een auto in beslag genomen.

07:28 20-OKT-03
loc.: WORMERVEER, ROSBAYERWEG
Diefstal uit bedrijf
Afgelopen weekend tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdagochtend 08.00 uur is vanuit een in aanbouw zijnde loods vier wielen van een tandemaanhangwagen, de koppeling en het neuswiel en een paddestoel (een verdeelkast voor electra) gestolen. Maandagochtend bleek dat er opnieuw onbevoegden op het terrein waren geweest die hebben geprobeerd een roldeur te forceren. Dit moet tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en maandagochtend 06.30 uur zijn gebeurd. Vorig weekend werd op hetzelfde terrein de brandstofleiding van een hijskraan doorgeknipt.



---- --