Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 20/10

Bergen op Zoom, maandag 20 oktober 2003

Politie vraagt aandacht voor verkrachting in BUREAU BRABANT

ROOSENDAAL: Een 15-jarige inwoonster uit Roosendaal is op 27 mei jl. het slachtoffer geworden van een verkrachting in haar woonplaats. De jonge vrouw fietste die dag omstreeks 15.00 uur op de Laan van Henegouwen nabij het Vrouwenhof. Plotseling werd zij daar beetgepakt door een onbekende man die haar van haar fiets aftrok en haar mee de bosjes in sleurde. Hierop is zij door de man verkracht. De verdachte had op het moment van het incident een pet op waarbij hij de achterflap voor zijn gezicht droeg zodat dit niet duidelijk zichtbaar was. Eind juni werd door het slachtoffer aangifte gedaan bij de politie. De districtsrecherche van Bergen op Zoom is vanaf dat moment belast met het onderzoek. Aangezien veel fietsers, wandelaars en ook autos de plek van het incident op dat tijdstip passeren is het mogelijk dat er getuigen zijn geweest. De politie doet dan ook een oproep via het BUREAU BRABANT op dinsdag 21 oktober.

Politie spreekt van geslaagd evenement

Putse kermis ten einde

PUTTE: Afgelopen zondag kwam weer een einde aan de Putse kermis. De politie spreekt van een geslaagd evenement. Op de laatste dag moest de politie nog een aantal keren in actie komen bij een klein opstootje nabij een café, een zoekgeraakt jongetje dat later weer werd teruggevonden en voor het uitschrijven van een aantal bekeuringen terzake wildplassen.

Diefstal uit kerk

DINTELOORD: Bij de politie is vandaag aangifte gedaan van diefstal uit de kerk aan de
Westvoorstraat. Tussen zondagavond en maandagochtend werd de kerk via de achterzijde betreden. De dader(s) vernielde een ruit en doorzochten diverse collectebussen en kasten. Aangezien de collectebussen al geleegd waren werd geen geld buitgemaakt. Wel is een antieke bijbel gestolen. Deze inbraak staat niet op zich. Ook in Fijnaart, Willemstad, Standdaarbuiten zijn de afgelopen tijd inbraken gepleegd in kerken.
De politie heeft de zaak in onderzoek.

Poging inbraak woning

HOOGERHEIDE: Bij de politie is aangifte gedaan van poging tot diefstal uit een woning. Zowel bij de voor- als achterdeur van de woning die gelegen is aan de Roos is getracht binnen te komen. De woning is voorzien van deugdelijk veiligheidsmateriaal om inbraak te voorkomen waardoor vermoedelijk de dader(s) niet konden binnengeraken.

Politie pakt tweetal op tijdens inval hennepkwekerij

ROOSENDAAL: Een 46-jarige en 40-jarige inwoner uit Steenbergen zijn zondagavond aangehouden voor onder andere het kweken van hennepplanten.
Diezelfde avond had het team Courage een inval gedaan bij een loods aan de J.F. Vlekkestraat in Roosendaal. In het pand werd een 600-tal hennepplanten aangetroffen. Tevens bleek er illegaal stroom te zijn afgetapt. Door de politie werd de kwekerij ontmanteld en werd alles inbeslaggenomen en afgevoerd. Na verhoor zijn de twee verdachten op vrije voeten gesteld in het bezit van een dagvaarding. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie geeft boetes voor parkeeroverlast

OUDENBOSCH: De politie heeft het afgelopen weekend negen bekeuringen uitgedeeld voor het parkeren van vrachtwagens buiten de aangewezen plaatsen binnen de bebouwde kom.
Vorig jaar is door de politie hiervoor een tijd waarschuwend opgetreden. De afgelopen tijd kwamen echter weer regelmatig klachten binnen betreffende het parkeergedrag van vrachtwagens. Hierop is dit weekeinde intensief gecontroleerd en resulteerde dit in een negental boetes. Ook de komende weken zal de politie verscherpte controles houden.

Inbrakengolf teistert camping

HOEVEN: Het afgelopen weekeinde kwamen bij de politie diverse meldingen binnen over inbraken in caravans/chalets op een bungalowpark in Hoeven. Door de politie is onmiddellijk en onderzoek ingesteld. Tot nu toe zijn er negen aangiftes opgenomen. De politie sluit niet uit dat er nog meer aangiftes volgen. De buit bestaat voor het grootste deel uit geld en audio-apparatuur.

Bron: Nicolette Bovenhorst