Productschap Diervoeder

20/10/2003

GMP: Stand van zaken DRV

Zoals u al eerder is medegedeeld heeft het Bestuur van het Productschap Diervoeder besloten dat in het kader van de GMP-regeling diervoedersector vanaf 1 januari 2004 uitsluitend voedermiddelen (inclusief andere componenten die worden verwerkt) gekocht, ontvangen en verwerkt kunnen worden, welke zijn opgenomen in de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen, Toevoegmiddelen en bijzondere N-houdende Producten (DRV) van het Productschap Diervoeder.

Zie hiervoor de vorige nieuwsbrief van 11 juni 2003 en de informatie op deze website

De huidige lijst met de stand van zaken m.b.t. het wel of niet voorhanden zijn van productrisicobeoordelingen is opgenomen in: GMP26b en een lijst van aangemelde risicobeoordelingen is opgenomen in overzicht aangemelde RBs

Hieruit blijkt dat van enkele voedermiddelen en een groot aantal minerale voedermiddelen nog risicobeoordelingen in de Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen ontbreken. Voor deze producten geldt dat indien er geen risicobeoordeling op 1 januari 2004 aanwezig is, het voor GMP-gecertificeerde bedrijven niet mogelijk is om deze producten aan te kopen of te ontvangen. Het PDV doet een dringend beroep op de leveranciers van minerale voedermiddelen om een risicobeoordeling aan te leveren, en indien zich daarbij knelpunten voordoen zo spoedig mogelijk met het contactpunt voor de databank voedermiddelen (zie hieronder) contact op te nemen.

Wat betreft bijzonder stikstofhoudende producten en toevoegingsmiddelen geldt de aanvankelijk in het actieplan toevoegingsmiddelen vastgelegde deadline van 1 april 2004. Hierbij doet PDV ook een beroep op de producenten/handelaren van deze producten (bijzondere stikstofhoudende producten en toevoegingsmiddelen) om de risicobeoordelingen in te sturen. Mochten zich hierbij ook problemen voordoen, dan kunt u ook met het contactput voor de databank contact opnemen voor nadere afstemming.

Een voorstel voor een ontbrekende of aanvullende risicobeoordeling ter opname in de databank kan worden ingediend bij: Productschap Diervoeder,
Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen,
Postbus 2176,
8203 AD Lelystad.

of, bij voorkeur, via e-mail: drv@pdv.nl
volgens het sjabloon (Word-document)

Daarnaast is op de website van het Productschap Diervoeder een Vraag- en Antwoordenlijst Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen met daarin de veel gestelde vragen (en de antwoorden) geplaatst.

U vindt de V & A op de pagina over Risicobeoordelingen: V & A Databank Risicobeoordelingen Voedermiddelen (PDF, 24 kB).