Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (20/10)

Breda maandag 20 oktober 2003

Inbraak woning

BREDA: In een woning in de Van Almondepad is zondagnacht ingebroken. De dader is binnengekomen via een openstaand slaapkamerraam aan de voorzijde van de woning. Naast een videorecorder, DVD-speler, CD-speler en bankpasjes zijn ook autosleutels en een personenauto gestolen. De auto van het merk Mercedes stond voor de woning geparkeerd. Het kenteken is 45-NB-XD. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal personenautos

BREDA: Zaterdagnacht zijn in Breda twee personenautos van het merk Mazda type 323 gestolen. In de Hooilaan betreft het een zwarte auto die voor de woning van de 32-jarige eigenaar stond geparkeerd. Het kenteken is LP-ZL-92. Een rode Mazda met het kenteken TF-TV-29 is diezelfde nacht in de Speelhuislaan gestolen. De 20-jarige eigenaar uit Breda heeft aangifte gedaan.

Politie voorkomt illegale wegraces

MOERDIJK: Zondagmiddag heeft het politieteam Moerdijk en het Verkeershandhavingsteam een illegale straatrace voorkomen. Op het industrieterrein Moerdijk in de Mark S. Clarkelaan verzamelde zich s middags een grote groep bromfietsers en autos. Hierop kwam de politie met onder andere vijf motorrijders in actie. In totaal kregen vijf bromfietsers na controle op de rollertestbank een bekeuring voor een te groot vermogen. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet dragen van de bromfiets helm.

Vernieling auto

WILLEMSTAD: Afgelopen weekend is in de Landpoortstraat een personenauto vernield. Van de auto zijn alle ruiten vernield en met een hard voorwerp zijn deuken in het voertuig geslagen. De 41-jarige eigenaar uit Willemstad heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie houdt dronken bestuurder aan na aanrijding

ZEVENBERGEN: Maandagmiddag is een 46-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De vrouw reed in de Kerkhofweg met haar personenauto tegen de achterzijde van een personenauto die voor haar reed. De vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol in combinatie met medicijnen. Zij heeft een bloedonderzoek moeten ondergaan. Het rijbewijs van de Zevenbergse is ingevorderd. Na verhoor is de vrouw heengezonden met een rijverbod. Beide autos zijn beschadigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding auto met landbouwtrekker

ZEVENBERGSCHE HOEK: In de Eerste Weg heeft maandagmorgen om 08.00 uur een aanrijding plaatsgevonden. Een 22-jarige inwoner van Prinsenbeek reed met zijn landbouwvoertuig rechtsaf de Driehoefijzersstraat in en kwam toen een 19-jarige autobestuurder uit Raamsdonkveer tegen, die op de linker weghelft reed. Een frontale aanrijding was het gevolg. De personenauto is door een bergingsbedrijf getakeld. Niemand raakte gewond.

Politie houdt 3 jongens aan na brandstichting

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag in de Mijkenbroek drie 12-jarige jongens uit Breda aangehouden. Surveillerende politieagenten hebben het drietal op heterdaad betrapt tijdens een brandstichting in de tuin van een horecabedrijf. Uit baldadigheid staken zij een uitgedroogde plant aan. Na verhoor zijn twee jongens overgedragen aan de ouders met een Haltverwijzing op zak. De derde jongen heeft niets gedaan.

Inbraak in kerk

WILLEMSTAD: Zondagnacht is ingebroken in een gereformeerde kerk in de Kerkring. De dader is binnengekomen na het forceren van twee ruitjes in een raam en heeft een aantal ruimtes doorzocht. Uit een offerbak is een geldbedrag van 100 Euro gestolen. De politie onderzoekt of er verband bestaat tussen vier inbraken afgelopen week in kerken in Standaardbuiten, Fijnaart (2) en Dinteloord. Bij de inbraken in Dinteloord en Standdaarbuiten zijn bijbels buitgemaakt. Door de technische recherche is een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd.

Bron: Henk Snepvangers