Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/10)

Oosterhout, maandag 20 oktober 2003

Jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging
DONGEN: De politie hield zondagavond 19 oktober omstreeks 22.15 uur twee jongens van 16 jaar uit Dongen aan op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij waren eerder op de avond betrokken bij een vechtpartij waarbij een 15-jarige jongen enkele verwondingen opliep. De politie heeft de jongens na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na plegen vernielingen
GILZE: Zondag 19 oktober om 15.00 uur heeft de politie na een melding van getuigen, twee jongens van 13 jaar en 16 jaar uit Gilze aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van vernielingen in een voormalig fabriekspand aan de Lange Wagenstraat. De twee jongens zijn na verhoor weer naar huis gestuurd. Zij worden doorverwezen naar Halt. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de jongens deel uit maken van een groep van in totaal 11 jeugdigen. Daarvan is een aantal maandag 20 oktober verhoord, vier van hen zijn al doorverwezen naar Halt.

Winkeldievegge aangehouden
SPRANG-CAPELLE: Medewerkers van een supermarkt aan de Raadhuisstraat betrapten maandagochtend 20 oktober een 57-jarige vrouw uit Sprang-Capelle op heterdaad bij de diefstal van enkele pakjes vlees. Na verhoor door de politie kreeg zij een schikkingsvoorstel van 120,--. Zij heeft deze boete direct betaald en is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Aanhoudingen na diefstal poster
OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 19 op maandag 20 oktober zag politiesurveillanten dat twee jongens op de Burgemeester Elkhuizenlaan een poster aan het oprollen waren. Deze poster was afkomstig uit een vernielde Abri. Bij het zien van de politie liepen de jongens weg en lieten de poster achter. De politie heeft de jongens verhoord en maakt proces verbaal op.

Schennispleger opgepakt
OOSTERHOUT: De politie hield zondagmiddag 19 oktober een 54-jarige man uit Breda aan ter hoogte van parkeerplaats Kalix Berna langs de A27 voor schennispleging. Politieagenten zagen de man terwijl zij in file stonden naakt langs de bossages van de A27 lopen. Hierop hielden zij hem aan. Hij is verhoord en kreeg een dagvaarding uitgereikt om zich op 12 december voor de rechter te verantwoorden.

Alcoholcontrole
OOSTERHOUT: Op zondagavond 19 oktober hield de politie een alcoholcontrole. In totaal werden 106 blaastesten afgenomen. Een 65-jarige man uit Oosterhout had te veel gedronken, hij blies 480 ugl. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Connie Polak