Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



20 oktober 2003



Politie zoekt man die getuige was van woninginbraak


De politie is op zoek naar een onbekende man die getuige vermoedelijk getuige is geweest van een woninginbraak in de Smeepoortenbrink in Harderwijk.
In de nacht van donderdag op vrijdag zag deze onbekende man een vermoedelijke inbreker over een muur aan de achterzijde van de Smeepoortenbrink klimmen. In diezelfde nacht is men via een slaapkamerraam de woning binnengegaan en geld en twee mobiele telefoons weggenomen. Ook is men diezelfde nacht binnengeweest in de woning ernaast. Deze eigenaar heeft nog niet kunnen vaststellen of er wat vermist wordt.
De getuige die de onbekende man zag klimmen en ook anderen getuigen die iets over het incident kunnen melden, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Harderwijk 0900-8844.



Veel boetes bij bromfietscontrole Harderwijk


Vanochtend (20/10) zijn bij een bromfietscontrole op de Parkweg en de Beemd in Harderwijk 60 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken 41 bestuurders in overtreding.
24 brommers hadden een te hoge contructiesnelheid, hiervan zijn drie brommers voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen.
Twee bestuurders werden bekeurd voor het dragen van geen helm, drie brommers bleken niet verzekerd, 5 bestuurders haden het bromfietscertificaat niet bij zich en bij vier brommers bleek de verkeerde gele of oranje plaat te zijn bevestigd.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --