ea016c.gif
11% omzetgroei Lexmark in derde kwartaal

Naarden, 20 oktober 2003 - Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) heeft haar resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal, dat eindigde op 30 september 2003. De omzet in het derde kwartaal steeg met 11% naar US$ 1,157 miljard, het hoogste jaar-op-jaar groeipercentage sinds het eerste kwartaal van 2001. De nettowinst per aandeel bedroeg 79 dollarcent, een stijging van 9 dollarcent vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De omzet in laser- en inkjet supplies bedroeg dit kwartaal US$ 641 miljoen, 55% van de totale omzet van Lexmark en 13% hoger dan de US$ 568 miljoen in dezelfde periode van vorig jaar. De omzet in laser- en inkjetprinters kwam uit op US$ 430 miljoen, 13% meer dan de US$ 381 miljoen van het derde kwartaal een jaar eerder. De brutowinst bedroeg 32,1% van de omzet, een lichte daling (0,4%) vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit is met name een gevolg van de lagere marges op printers, die gedeeltelijk werden gecompenseerd door een hogere marge op supplies.

Over de eerste negen maanden van 2003 boekte Lexmark een omzet van US$ 3,385 miljard, 7% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

"De sterke verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal van zowel inkjet- en laserprinters als ook de bijbehorende supplies vertalen zich in deze recordwinst ", zegt Paul J. Curlander, voorzitter en CEO van Lexmark. "De recente aankondigingen en de nieuwe kleurenlaserprinters voor de zakelijke markt die wij vandaag introduceren, brengen Lexmark in een sterke positie voor een succesvol vierde kwartaal."

Voor een volledige versie van dit persbericht verwijzen wij u graag naar www.lexmark.com

Lexmark
Lexmark is een wereldwijd ontwikkelaar, producent en leverancier van printoplossingen, waaronder laser- en inkjetprinters, bijbehorende verbruiksartikelen en services voor zakelijk en thuisgebruik, in meer dan 150 landen. Lexmark werd in 1991 opgericht en rapporteerde over 2002 een omzet van ruim 4,3 miljard dollar. Lexmark is op het internet te vinden op www.lexmark.nl. Engelstalige persberichten zijn te vinden op www.lexmark.com/corporate.