ARINSO

PERSBERICHT

IKEA kiest BrassRing als wereldwijd

platform voor talent management

ARINSO International staat in voor wereldwijde e-recruitment implementatie

Brussel, 30 oktober 2003

IKEA heeft vandaag aangekondigd dat BrassRing, een leidende leverancier van Talent Management oplossingen, werd geselecteerd als wereldwijd e-recruitment platform. ARINSO International (Euronext Brussels: ARIN), de Europese specialist in HR Management Systems, gaat het ambitieuze project over de volgende 16 maanden implementeren in 42 landen en meer dan 20 talen. IKEA investeert aanzienlijk in Talent Management, wat zowel de efficiëntie als de effectiviteit van de wereldwijde wervingsactiviteiten aanzienlijk zal verbeteren.

Personeelswerving is een heel belangrijk HR proces voor IKEA, zowel op het stuk van waarde als kostprijs. De efficiënte behandeling van sollicitaties heeft een sterke invloed op IKEA's merknaam als werkgever en distributeur. Het bedrijf streeft ernaar om het wereldwijde wervingsproces aanzienlijk te verbeteren en hogere kwaliteit te bieden aan een lagere prijs. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie op wereldniveau. Dit project stelt IKEA in staat om wereldwijd zijn wervingsprocedures te stroomlijnen, relaties op te bouwen met specifieke talent pools en de ontplooiing van het interne talent te verbeteren.

IKEA heeft BrassRing Enterprise 5.0 gekozen uit een longlist van potentiële software leveranciers na een pilootevaluatie die de basis zal vormen voor de gemeenschappelijke configuratie tijdens de roll-out. IKEA gaat BrassRing Enterprise gebruiken om zijn wervingsproces wereldwijd, van het Noors tot het Chinees, te standaardiseren. ARINSO heeft de selectie van het platform begeleid en ondersteunt IKEA bij de wereldwijde roll-out.

IKEA's recruteringsproces is erg arbeidsintensief en niet gestandaardiseerd doorheen de verschillende landen. Hierdoor ligt een zware druk bij de recruteringsafdelingen. Om hieraan te remediëren heeft IKEA beslist te investeren in een platform voor Talent Management, waardoor ook belangrijke schaalvoordelen mogelijk worden.

"IKEA is een leidende werkgever; vandaar dat we er trots op zijn om haar personeelsorganisatie te helpen om een recruiter van wereldformaat te worden. Door de snelle groei van de groep neemt het aantal nieuwe medewerkers jaarlijks sterk toe. Dit maakt het rendement op het geïnvesteerde vermogen in een wereldwijde e-recruitment oplossing vrij vanzelfsprekend. We zijn ervan overtuigd dat vele detailhandelaars IKEA's geavanceerde project met veel interesse zullen bekijken. ARINSO en BrassRing zullen IKEA over de hele wereld bijstaan bij dit kritieke HR proces", zegt Rudy Vandenberghe, ARINSO International's EVP HR Strategy & BPO.

"BrassRing streeft ernaar om robuuste talent management oplossingen aan te bieden voor bedrijven die hun recruteringsproces willen optimaliseren," stelt John Haworth, EVP van BrassRing. "Door voor BrassRing Enterprise te kiezen als wereldwijde oplossing, sluit IKEA zich aan bij een selecte groep bedrijven die het voortouw neemt op weg naar écht wereldwijd talent management. We voelen ons vereerd dat BrassRing werd uitgekozen voor de verwezenlijking van deze strategische visie op talent".


---

---

ARINSO International (Euronext Brussels: ARIN) is een wereldwijde HR Services partner die IT oplossingen levert aan grote werkgevers. ARINSO streeft naar HR Excellence door Strategisch advies, Integration services en geïndividualiseerde HR Service Delivery oplossingen.

ARINSO werd opgericht in 1994 en heeft vandaag 1250 werknemers in dienst in 22 landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Zwitserland, Finland, Polen, de V.S., Canada, Argentinië, Brazilië, Mexico, Singapore, Maleisië, Thailand en Marokko.

www.arinso.com

BrassRing levert wereldwijde talent management oplossingen om bedrijven te assisteren bij de aanwerving van medewerkers. Het bedrijf heeft kantoren over heel Europa en Noord-Amerika. BrassRing biedt pasklare wervingssoftware, talent consulting, talent aanwervingsprodukten en wervingsbeheersprocessen die bedrijven een competitieve voorsprong geven. BrassRing heeft meerdere prestigieuze industrieprijzen ontvangen, waaronder Upside's 2001 Hot 100 List of Privately Held Companies, IDC's lijst van Top 10 eRecruiting leveranciers, Forbes Magazine's Best-of-the-Web 2001 bedrijvengids, Information Week's Top 100 ASPs, CAREERXROADS Top Online Employment Site en WEDDLE'S User's Choice Award in 2002 en 2003. De investeerdersgroep in BrassRing bestaat uit The Washington Post Company, Tribune Company, Gannett Company en Accel Partners.

www.brassring.com


---

---