Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 43 2003

versmalling nabij begraafplaats

Meer veiligheid op Mookse wegen.

Afgelopen weken is aan diverse wegen binnen onze gemeente hard gewerkt. De Ringbaan / Heumensebaan te Molenhoek en de Groesbeekseweg te Mook werden opgeknapt en voorzien van snelheidsremmende voorzieningen.

Ringbaan.

Op de Ringbaan zijn diverse versmallingen aangebracht waarbij in eerste instantie de verankering van de paaltjes onvoldoende bleek te zijn. Inmiddels is de fundering verzwaard en gaan wij ervan uit dat deze problemen tot het verleden behoren. De eerste indruk is dat de rijsnelheid ter plaatse aanzienlijk is afgenomen. Verder is de Ringbaan geen voorrangsweg meer, verkeer van rechts heeft dus voorrang. Deze situatie is gelijk aan die op de Heumensebaan.

Heumensebaan.

De Heumensebaan is gedeeltelijk voorzien van een verhoogd trottoir. Voor de bewoners ten noorden van de Heumensebaan bestaat nu de mogelijkheid om via dit trottoir veilig van en naar de voetgangersoversteek (zebra) in deze straat te lopen. Naast de bestaande zebra ter hoogte van de Singel is bij de Eikenlaan een extra zebra aangebracht. De aanduiding van de zebras moet nog worden verbeterd. Aan de uitvoering van de masten en bebording wordt op dit moment gewerkt, zodra materialen beschikbaar zijn wordt zo snel mogelijk overgegaan tot plaatsing.

De voorrangsregeling op de spoorbrug is gewijzigd, verkeer uit Groesbeek dient voorrang te verlenen.

Groesbeekseweg.

Op de Groesbeekseweg zijn een aantal verkeersplateaus aangelegd en is de maximaal toegestane rijsnelheid teruggebracht naar 60 km/uur. Mede om gevaarlijke situaties te voorkomen hebben de plateaus een beperkte hoogte en dwingen de gestelde toegestane rijsnelheid niet geheel af. Het is de bedoeling dat de combinatie van maatregelen -plateaus, wegmarkering, aangeven toegestane rijsnelheid- de weggebruiker bewust maakt van zijn of haar rijgedrag. Nabij de begraafplaats is een versmalling aangebracht waarbij het verkeer uit Groesbeek wordt gedwongen om met aangepaste snelheid Mook binnen te rijden. De bewoners van de Groesbeekseweg en de Bisselt hebben positief gereageerd op de herinrichting.

Aangezien de opgeknapte wegen een belangrijke verkeersfunctie vervullen was er sprake van overlast voor gebruikers en bewoners in onze gemeente. Aanwonende, direct betrokkenen en bedrijven hebben begrip voor de overlast getoond en meegewerkt om het geheel met zo min mogelijk problemen te laten verlopen, hierbij onze dank.

BUITENWERK

Aanpak centrum Molenhoek

Vanaf week 44 (27 oktober a.s.) zal er een begin gemaakt worden met de herinrichting van het winkelcentrum Molenhoek. Het gehele project bestaande uit de Singel, Esdoornlaan en Prinsenweg zal in twee fasen worden uitgevoerd.

De eerste fase waarmee gestart wordt omvat de Esdoornlaan en de Prinsenweg, het gedeelte vanaf Brandenburgerstraat tot aan de Singel. In dit laatste gedeelte zit ook de aanpassing tussen het schoolplein en de Esdoornlaan. Deze werkzaamheden, die starten vanaf het winkelcentrum richting Eikenlaan, zullen circa 3 maanden in beslag nemen een en ander afhankelijk van de weersomstandigheden. Het streven hierbij is om de overlast tijdens de decembermaand zoveel mogelijk te beperken.

Na het gereedkomen van de eerste fase wordt het winkelcentrum zelf aangepakt. Na deze bouwactiviteiten kan er begin 2005 gestart worden met fase twee; de reconstructie van de Singel.

Dit betreft dan het gedeelte vanaf de Stationsstraat tot aan de Keizershof inclusief het binnenterrein van het winkelcentrum. Ook dit gedeelte zal in circa 3 maanden worden uitgevoerd.

De huidige busroute die nu vanuit de Singel de Esdoornlaan ingaat richting Ringbaan, zal tijdens de eerste fase doorrijden tot aan de Stationsstraat en via de Middelweg richting Ringbaan rijden.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 14 oktober jl. vergaderd. Onder andere is besloten

...akkoord gegaan wordt met het verhuren van volkstuinen aan de volkstuinenvereniging.

...dat aandacht geschonken wordt, in het kader van het 3^e Gemeentelijke Rioleringsplan, aan het

afkoppelen van verharding die afwatert op de riolering.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving

Dinsdag 21oktober 2003, 19.30 uur


- Begroting 2004 - 2007

Commissie Grondgebied

Woensdag 22 oktober 2003, 19.30 uur


- Begroting 2004 2007

Commissie Begroting en Rekening

Donderdag 23 oktober 2003, 19.30 uur


- Begroting 2004 2007

Raadsvergadering

Donderdag 30 oktober 2003, 19.30 uur

Maandag 10 november 2003, 15.00 uur (begrotingsvergadering)

Verleende bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Mook :

Kleppermansstraatje 4 legaliseren overkappi 17 oktober 2003

Rijksweg 187 vervangen raamkozijn door 17 oktober 2003

deurkozijn

Molenhoek:

Paterserf 20 tuinhuisje
17 oktober 2003

De Zonneschijn 10 uitbreiden woonhuis 17 oktober 2003

Middelaar:

Dorpsstraat 1b uitbreiden woonhuis 17 oktober 2003

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening

van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Rijksweg 95 herbouw restaurant De Schans

Karolingenstraat 12 wijzigen zijgevel woning

Molenhoek:

Passionistenstraat 15 uitbreiden woonhuis

Franciscanessenstraat 7 t/m 15 bouw 10 vrijstaande woningen

en 8 t/m 16

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 69 69 147. Samenvatting Gemeentelijke informatie
Berichttype Ter sprake
Vorige pagina