Dienstenbond CNV

Meerderheid uitvaartbranche akkoord met nieuwe cao 20-10-2003

Een grote meerderheid van de leden werkzaam in de uitvaartverzorging is akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat. Dat betekent dat er een nieuwe cao komt met een looptijd tot 30 juni 2004.

Wel hebben veel leden de nodige kanttekeningen geplaatst bij hetgeen is bereikt, maar meer nog bij hetgeen onbespreekbaar was. Voorzover van toepassing zullen die leden individueel antwoord krijgen op vragen en/of opmerkingen. Toch, gelet op de huidige ontwikkelingen in het land met betrekking tot de nul-lijn in salarisontwikkeling, zijn wij niet verwonderd over deze uitslag. Desalniettemin blijft aan de orde dat de werkgevers zich allesbehalve ruimhartig hebben opgesteld. Eerder dient er van een starre houding gesproken te worden.

Mogelijke harmonisatie
De tijd zal leren of deze starre houding alles te maken heeft met de mogelijke harmonisatie met de cao voor de Crematoria. We wachten de berichtgeving maar even af. Komende maanden moet duidelijk worden of alle werkgeversorganisaties in de uitvaartsector het groene licht geven. Pas daarna wordt gestart met onderhandelen. We houden u op de hoogte!

Wilt u nadere informatie dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder A. Kasper,(tel): (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.