Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 20 oktober 2003

* WIJKTEAM KRIMPEN LOST MET AANHOUDING 20 JEUGDIGEN 71 AANGIFTEN OP

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Het wijkteam Krimpen aan den IJssel heeft met de aanhouding van 20 jeugdigen, 71 aangiften opgelost. De aangiften, die teruggaan over een tijdsbestek van vorig jaar tot en met september 2003, bestonden voornamelijk uit het aanbrengen van graffiti, een aantal fietsendiefstallen en enkele brandjes. Na onderzoek konden 20 verdachten, in de leeftijd van 12 tot 17 jaar, allen afkomstig uit Krimpen, worden aangehouden en verhoord. De jongeren, die zich voornamelijk ophielden in de Memlingstraat, bleken de feiten te hebben gepleegd. Na overleg met het Openbaar Ministerie worden 15 verdachten vervolgd. Twee van hen kregen een Halt-proces-verbaal, drie verdachten moesten zich bij een parketsecretaris verantwoorden (een SIL-zitting) en de overigen worden gedagvaard.
Vier andere verdachten, eveneens in de leeftijd van 12 tot 17 jaar en woonachtig in Krimpen aan den IJssel, die werden opgepakt bleken na verhoor verantwoordelijk te zijn voor 37 aangiften over het aanbrengen van graffiti in heel de gemeente. Ook deze vier verdachten worden na overleg met de Officier van Justitie gedagvaard. Het schadebedrag is tot nu toe nog onbekend. (Officier van Justitie).


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield maandagmorgen op de Pleinweg en Stadionweg snelheidscontroles.
Tussen half acht en half tien flitste de radar op de Pleinweg 270 van de in totaal 1185 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur in plaats van '50'. Op de Stadionweg lapten tussen kwart voor elf en twaalf uur 119 van de in totaal 730 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogste score bedroeg 82 km/uur.


* GETUIGENOPROEP POGING ZWARE MISHANDELING

ROTTERDAM - Zaterdagmiddag 18 oktober jl. omstreeks kwart voor twee vond op de Lijnbaan een poging tot zware mishandeling plaats, waarbij een tweejarig meisje uit Roosendaal licht gewond raakte. Het 2-jarige slachtoffertje zat in een buggy, dat naast haar 33-jarige vader stond, toen een onbekende man het tweetal benaderde. Onverwacht greep de man de peuter bij haar keel, waarbij hij riep dat hij kinderen haatte. De vader gaf de man hierop een duw in zijn gezicht, waarna deze wegliep in de richting van de Mediamarkt. Het signalement van de verdachte luidt: Hindoestaans/Indisch type, 25-30 jaar, 175-180 cm lang, normaal postuur, kort glad en zwart haar, donker en bol gelaat en een brede neus. De afdeling Zedenzaken van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar getuigen van dit misdrijf of mensen die anderszins over informatie beschikken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenzaken, via het telefoonnummer 010 - 27 40 478.

Ochtenduitgave maandag 20 oktober 2003

* GEWAPENDE OVERVAL
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks kwart over elf werd een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan de Hendrick Staetsweg. Een nog onbekende man kwam de zaak in en bedreigde een aanwezige medewerker met een vuurwapen. Vervolgens moest de medewerker, een 18-jarige Rotterdammer, geld uit de kassalade afgeven. De dader vluchtte met de buit weg in de richting van de Boszoom / Kralingse Bos. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in, maar trof de overvaller niet meer aan.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks vijf uur werd een 36-jarige Rotterdammer op de Slinge beroofd. Drie personen benaderden het slachtoffer waarna zij hem onder bedreiging van een wapen beroofden van zijn tas, mobiele telefoon en diverse sieraden. De recherche van district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield van zaterdagavond negen uur tot zondagmorgen vier uur een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden. In totaal werden 298 personen op straat gefouilleerd en 30 in horecagelegenheden. Op grond van de Wet Wapens en Munitie werden 16 mensen aangehouden. Er zijn 14 steek- en 5 slagwapens in beslag genomen. Er werden nog 5 personen aangehouden voor andere feiten; 2 ter zake van belediging, 1 voor het rijden onder invloed, 1 man stond gesignaleerd en 1 man was in het bezit van zo'n vijf gram cocaïne.
Alle verdachten werden voor nader verhoor overgebracht naar het bureau.