Persberichten - 20/10/2003

Spector : Photo Hall Hongarije gaat door met omvorming tot multimediawinkelketen

Persbericht 20 oktober 2003 - p. 1/2
Spector gaat analoge photofinishing uitbesteden in Hongarije

Photo Hall Hongarije gaat door met omvorming
van photofinisher tot multimediawinkelketen

Wetteren (België) - Boedapest (Hongarije), 20 oktober 2003 - Photo Hall Hongarije, dochteronderneming van Spector Photo Group, gaat onverminderd door met de omschakeling van haar winkelnetwerk naar het Photo Hall concept, zoals dat ook in België bestaat. Binnen deze strategie werd er beslist om de analoge photofinishingactiviteiten voor de Hongaarse winkels vanaf 1 december 2003 uit te besteden. De Hongaarse organisatie was historisch uitgebouwd rond de photofinishingactiviteiten, maar vormt zich nu om tot een multimediawinkelketen.

Analoge photofinishing voor Hongarije wordt uitbesteed - vaste kosten worden variabel De Hongaarse organisatie heeft een akkoord gesloten met CeWe Hongarije voor het uitbesteden van de analoge photofinishingactiviteiten. De digitale photofinishingactiviteiten ( Door deze beslissing worden de vaste kosten voor photofinishing ( Het uitbesteden van photofinishingactiviteiten is geen groepsstrategie op zich, maar bleek wel geschikt en rendabel voor Photo Hall Hongarije, dat drie vierden van zijn omzet uit andere producten dan photofinishing haalt.

Photo Hall Hongarije: omvorming tot multimediawinkelketen

Vanuit strategisch oogpunt dient Photo Hall zich in Hongarije om te vormen tot een multimediawinkelketen volgens het concept van Photo Hall in België. Tot voor kort was de Hongaarse organisatie vooral gebouwd rond photofinishingactiviteiten en GSM-producten. In het Photo Hall concept wordt het productassortiment verbreed tot vier belangrijke de productcategorieën: "multimedia" (PC en randapparatuur), "audiovisueel", "telecom" en "foto" (apparatuur, accessoires, photofinishing).

Door het variabiliseren van een aantal vaste kosten kan de organisatie flexibeler de beschikbare middelen toewijzen aan de uitvoering van de nieuwe strategie.

Spector Photo Group
Spector Photo Group is een speler van Europees formaat in de wereld van de fotografie en de consumentenelektronica. Ook op het vlak van digitale fotografie speelt Spector Photo Group een toonaangevende rol. Het directe contact met de eindconsument verloopt onder vier grote merknamen: Spector, Photo Hall, Extra Film en Maxicolor. Bij het Belgisch-Nederlandse netwerk van Spector fotospecialisten vindt de consument alles wat met analoge en digitale fotografie te maken heeft. De Photo Hall multimediawinkelketen telt vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk en Hongarije. Met de merken Extra Film en Maxicolor is de groep veruit de belangrijkste speler binnen het Europese marktsegment voor photofinishing via postorder. Spector Photo Group telt in totaal 1700 medewerkers en is rechtstreeks actief in 11 Europese landen. In 2002 realiseerde Spector Photo Group een groepsomzet van EUR 380 miljoen. Het Spector-aandeel is genoteerd op Euronext Brussels.

Voor aanvullende informatie
Chris Van Raemdonck
Tel. 09/365 98 10 of 0497/592 735
E-mail: vanraemdonckc@spector.be
internet: www.spectorphotogroup.com

multimediawinkelketen

Bron: Spector
Provider: Euronext Brussels