Gemeente Den Helder

15-10-2003
Vergaderingen (raads)commissies

Dinsdag 21 oktober: extra vergadering commissie Educatie, Sport en Cultuur.
Aanvang 19.30 uur in De Meerpaal, Langevliet 81. Op de agenda staan presentaties van de nieuwbouw van de gebouwen aan de IJsselmeerstraat,en de Marsdiepstraat en De
Pijler/Herderscheeêschool. Daarnaast staat een rondleiding door De Meerpaal op het programma.

Dinsdag 21 oktober: commissie Natuur en Landschap. Aanvang 20.00 uur in kamer 0.08 van het stadhuis. Op de agenda staan V.O.F. t Oost en Duinzoom Noord.

Donderdag 23 oktober: commissie Educatie, Sport en Cultuur. Aanvang 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. Op de concept-agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:
- het voorstel tot vaststellen van het ontwikkelingsplan van de Tuindorpschool-Dr. Jac. P. Thijseschool en de Tweemaster-t Tuselant voor de periode 2003-2006.

- een subsidieverzoek voor een ontmoetingsplaats in Julianadorp
- aanvragen voor topsportsubsidie 2003/2004
- overlast rond speelgelegenheden en schoolpleinen.

Woensdag 29 oktober: commissie Maatschappelijk Welzijn. Aanvang 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. De commissieleden adviseren over de volgende voorstellen:
- voorstel tot herziening Verordening voorzieningen gehandicapten.
- voorstel tot herziening Besluit Financiële tegemoetkomingen voorzieningen gehandicapten.

- voorstel tot het vaststellen van een Tijdelijke verordening langdurigheidstoeslag 2003.
Verder bespreken de commissieleden onder andere het Multicultureel Centrum, de stand van zaken WIW/Doorstroombanen, het opzetten van een gebruikersruimte door Stichting Triton naast het aanloopcentrum en de begroting 2004

U kunt bij de vergaderingen inspreken. Het maakt niet uit of dat onderwerp wel of niet op de agenda staat. Uiteraard moet het wel over een thema gaan dat thuishoort in de desbetreffende vergadering.Tijdens iedere vergadering is voor spreekrecht in totaal maximaal een half uur beschikbaar. Uiterlijk 24 uur voor aanvang van de vergadering meldt u bij de griffie dat u wilt inspreken (tel. 671806). Elke spreker krijgt vijf minuten het woord. Mochten er meer dan zes sprekers zijn, dan verdeelt de voorzitter van de commissie het halfuur evenredig onder het aantal sprekers.
U kunt niet inspreken over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep bij de rechter openstaat of heeft opengestaan. Ook kunt u het woord niet voeren over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen, als het op grond van artikel 9:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht mogelijk is een klacht in te dienen.
De volledige agendas kunt u nalezen op deze website onder de rubriek Bestuur & Politiek/gemeenteraad/vergaderingen. U kunt de agenda's ook krijgen bij het Centraal Informatiepunt in het stadhuis, geopend van 08.00 tot 17.00 uur, donderdags tot 19.30 uur.