Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

21/10/2003
Bekendmaking

Wijzigingen bouwverordening
In de vergadering van 15 september 2003 heeft de gemeenteraad een verordening tot wijziging van de bouwverordening vastgesteld. Op dit besluit is de Tijdelijke referendumwet van toepassing.

Inleidend verzoek
Voor het houden van een referendum moet eerst een inleidend verzoek worden gedaan. Hiervoor kunt u* een speciaal formulier invullen. Dit formulier moet ondertekend worden in aanwezigheid van een door het gemeentebestuur aangewezen ambtenaar. Tijdens de ondertekening moet u zich kunnen legitimeren met een geldig legitimatie bewijs. Er moeten minimaal 50 aanvragen ingediend worden binnen drie weken na publicatiedatum.

* Een inleidende verzoek kan alleen ingediend worden door kiesgerechtigde inwoners.

Verklaring ter ondersteuning
Als er 50 aanvragen ingediend zijn kunt u een verklaring ter ondersteuning van het inleidend verzoek indienen. De termijn voor het indienen van deze verklaring wordt vastgesteld door de burgemeester. Als er minimaal 269 geldige ondersteuningsverklaringen worden ingediend, is er sprake van een definitief verzoek tot het houden van een referendum.

Procedure
Genoemd besluit treedt in principe op 3 december 2003 in werking. Als voor 12 november 2003 een geldig inleidend verzoek tot het houden van een referendum over de verordening gedaan wordt, treedt de referendumprocedure in werking en wordt door de gemeenteraad opnieuw in de datum van inwerkingtreding voorzien. Bovendien werkt het besluit in verband met de gewijzigde Woningwet terug tot 1 januari 2003.

Meer informatie ?
Voor informatie over genoemde verordening kunt u zich wenden tot bouw- en woningtoezicht, sectie Vrom. Hier ligt de verordening ook ter inzage. Voor informatie over de Tijdelijke referendumwet kunt u zich wenden tot de heer M.A. Kanger, sectie Vrom, tel. 0519-55 55 55.
---

© 2002 Gemeente Ameland