Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alertis laat beren los in cafés

Amsterdam, 20 oktober 2003 - Alertis, een stichting die opkomt voor bedreigde beren, start komende week met een landelijke campagne om berenleed onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Ter ondersteuning van de campagne wordt in verschillende grote steden in Nederland een ludieke actie gehouden. In cafés worden sleutelhangerbeertjes uitgedeeld met een geplastificeerd kaartje met de tekst: "Ik ben wees, blind, ondervoed en heb geen dak boven mijn hoofd. Kunt u wat voor mij missen?".

Deze actie haakt in op een verschijnsel dat men in cafés in grote steden steeds vaker ziet. Mensen laten speelgoedjes en kaartjes met hun treurige verhaal achter op tafeltjes. Voor het speelgoedje vraagt men een kleine vergoeding anders wordt het weer opgehaald. Het grote verschil met de actie van Alertis is dat iedereen de beertjes mag houden en er niet om geld wordt gebedeld. Achterop het kaartje staat wel het gironummer 85860 van Alertis vermeld voor een vrijwillige bijdrage en het internetadres www.alertis.nl.

Alertis zet zich in voor de bescherming van de beer en zijn leefgebied en heeft daarvoor steun nodig. Steeds grotere delen van de natuurlijke leefomgeving van de beer verdwijnen en verschillende populaties wilde beren worden met uitsterven bedreigd. Ook worden over de hele wereld beren mishandeld en misbruikt door mensen voor vermaak.

De ludieke actie is onderdeel van een grote campagne met onder meer televisie-, radiocommercials en advertenties in verschillende tijdschriften en dagbladen. De campagne heeft als doel de bedreiging van de beer als diersoort onder de aandacht te brengen en bekendheid te geven aan de projecten van en de mogelijkheden om Alertis te steunen.

Voor meer informatie of beeldmateriaal van bijv. Het Berenbos kunt u contact opnemen met:
Alertis: Annette Visser: 0317 650 200 / avisser@alertis.nl / www.alertis.nl Beertjesactie: Sophie de Kogel: 020 406 12 00 / 0650 28 00 37/ sophie.de.kogel@publicis.nl

Geplande ludieke acties:

* Woensdag 22/10, Den Haag - Café Dudok, Wox, Schlemmer, Sauer (lunchtijd)

* Donderdag 23/10, Hilversum - De Kei, Joffers, De Haan, Jonge Graaf van Buren (lunchtijd)

* Vrijdag 24/10, Amsterdam - Hesp, IJsbreker, Hoppe, Luxembourg (borreltijd)

U bent van harte welkom op een van deze momenten of locaties langs te komen. Neemt u daarvoor contact op met Sophie de Kogel: (020) 406 12 00/ 06-50 28 00 37