Politie Amsterdam-Amstelland

Insluiper school gearresteerd

21-10-2003. Een dief die in een school aan de Wibautstraat werd betrapt, is gearresteerd. De 33-jarige man werd in een kantoor betrapt door een medewerkster. Hij bleek een portemonnee uit haar tas te hebben gestolen. De dief ging er vandoor, waarop de vrouw hem achterna ging. De verdachte werd bij de uitgang van de school omsingeld door het personeel en kon worden aangehouden door de politie.
---


---

Buitenfunctiestelling

21-10-2003. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft gisteren een medewerker buiten functie gesteld. Het gaat om een 54-jarige brigadier, werkzaam aan het binnenstadsdistrict. Betrokkene wordt verdacht van het verstrekken van vertrouwelijke informatie aan derden.

---

Grote wapenvondst bij hobbyist

21-10-2003. Gisterochtend stuitte de wijkteamrecherche van Uithoorn in een woning op een grote hoeveelheid wapens. In totaal werden 18 handvuurwapens en zeven geweren in beslag genomen. Een groot deel van het wapentuig was antiek en slechts geschikt voor het afvuren van alarmpatronen of anderszins onklaar gemaakt. Het merendeel zag er bedrieglijk echt uit. De 58-jarige bewoner was niet thuis, maar meldde zich vanochtend bij de politie. De man is gearresteerd en ingesloten. De politie vermoedt met een verzamelaar te maken te hebben waarvan de hobby enigszins uit de hand gelopen is. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Poging tot diefstal: 2 arrestaties

21-10-2003. Gistermorgen rond halfelf probeerden twee jongens goederen te stelen uit een postbestelbusje. De postbode werd daarbij met een bijtende vloeistof in het gezicht gespoten. Beide daders konden in de buurt worden gearresteerd.

De postbesteller was in een pand aan de Van Leijenberghlaan aan het werk. Toen hij bij zijn auto kwam zag hij dat twee knapen probeerden om een van de portieren te openen. Hij sprak ze aan en werd onmiddellijk door een van de jonge mannen met een bijtende stof in zijn gezicht gespoten. De jongens renden hierna in de richting van de De Boelelaan. De postbesteller stapte in zijn auto en achtervolgde de daders. Toen hij de knapen ontdekte kon hij met behulp van personeel van Stadstoezicht een van de verdachten, een 20-jarige man, aanhouden. De andere dader, een 17-jarige jongen, werd in de omgeving door agenten getraceerd en gearresteerd. De daders zijn ingesloten. De recherche onderzoekt de zaak.

---

Rijgedrag verraadt alcoholgebruik

21-10-2003. De politie arresteerde gisterochtend een 34-jarige automobilist die na het nuttigen van de nodige alcoholische dranken toch achter het stuur gekropen was. Door zijn rijgedrag onstonden gevaarlijke situaties.

De man reed rond halfelf tegen de lamp door zijn rijgedrag. Een medeweggebruiker belde de politie, omdat de alcomobilist slingerde en meerdere rijstroken nodig had om op de weg te blijven. Tevens drukte hij met zijn gevaarlijke rijstijl andere weggebruikers bijna van de weg. De politie traceerde de man op de A2, ter hoogte van de afrit Abcoude. Na een stopteken reed de man bijna tegen de vangrail. Naast de bestuurder stond een koelbox met daarin een geopend flesje bier. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt, nadat bleek dat hij meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

---