Ingezonden persbericht

Microsoft Office System nu wereldwijd beschikbaar

Onderzoek toont aan: aanzienlijke productiviteitsverbetering mogelijk in Nederland

Schiphol-Rijk, 21 oktober 2003 - Vanaf vandaag is Microsoft Office System wereldwijd beschikbaar: een complete oplossing voor het verhogen van de productiviteit van informatiewerkers, bestaande uit toepassingen, diensten, serverapplicaties en oplossingen. Met het Microsoft Office System kunnen organisaties effectiever samenwerken, meer waarde halen uit informatie en gemakkelijk bedrijfsprocessen met elkaar integreren. Het resultaat is een hogere productiviteit van individuele medewerkers, teams en de gehele organisatie. Uit een onderzoek van dat Microsoft in de VS heeft laten doen de effecten van het gebruik van Office System onder 14 grote organisaties, blijkt dat informatiewerkers gemiddeld twee uur per week aan tijd wonnen, dat organisaties een nettowaarde van $4000 per informatiewerker wisten te realiseren en dat de oplossingen zichzelf in slechts acht maanden terugverdienden. Een in Nederland door TNS NIPO uitgevoerd onderzoek toont aan dat informatiewerkers ook hier nog aanzienlijke mogelijkheden voor productiviteitsverbeteringen zien.

"De aard van het werk dat wij allemaal doen, is aan het veranderen. Steeds meer functies en taken zijn afhankelijk van het snel en gemakkelijk kunnen gebruiken en begrijpen van informatie, en hierop vervolgens direct kunnen reageren," zegt Bill Gates, Chairman en Chief Software Architect van Microsoft. "Office heeft altijd voorop gelopen op het gebied van zakelijke productiviteit. Het nieuwe Office System is specifiek ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van de informatiewerkers en organisaties van vandaag, met tal van geavanceerde tools en technologieën."

TNS NIPO: informatieverstrekking kan veel beter
In Nederland heeft TNS NIPO - in opdracht van Microsoft - een onderzoek uitgevoerd onder 1085 werknemers van zowel grote als kleine ondernemingen. Daarbij werd gevraagd naar de wijze waarop informatiewerkers nu omgaan met informatie en welke verbeteringsmogelijkheden zij zien. Het voorlopige resultaat was opmerkelijk: de helft van de ondervraagden is van mening dat de informatieverstrekking binnen hun organisatie productiever kan. Een op de vijf werknemers denkt zelfs dat er een aanzienlijke productiviteitverbetering mogelijk is. De ondervraagden geven aan dat zij dan gemiddeld 8,1 uur per aan andere werkzaamheden kunnen besteden.

Zakelijke klanten melden snelle productiviteitsverbeteringen Een in de VS uitgevoerd onderzoek onder 14 grote en kleine organisaties, waaronder Siemens en HP, ging na welke productiviteitsverbeteringen werden gerealiseerd dankzij het Office System. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de informatiewerkers bij Siemens met het Office System 16 procent minder tijd nodig hebben om contactinformatie en de juiste juridische teksten op te nemen in officiële bedrijfsdocumenten. Ook is het aantal fouten in documenten met 20 procent afgenomen.

HP is er dankzij Microsoft Office System in geslaagd om sneller in te spelen op trends en marketingmateriaal te distribueren naar de verkoopteams. Naar verwachting zal uiteindelijk een tijdsbesparing van 46 procent gerealiseerd kunnen worden, terwijl de kosten voor technische ondersteuning met 66 procent teruggebracht kunnen worden. In totaal denkt HP hiermee een kostenbesparing van ongeveer $150.000 per maand te kunnen realiseren, terwijl de kwaliteit van de productinformatie verbetert.

Aanvullende diensten via Office Marketplace
Het Microsoft Office System behelst meer dan alleen softwareoplossingen. Aanvullende diensten vormen een belangrijk onderdeel van het totale aanbod, waarmee de waarde van op het Office System gebaseerde oplossingen aanzienlijk wordt verhoogd. In Nederland hebben tal van partners reeds diensten ontwikkeld voor Office System, uiteenlopend van diensten voor het verzenden en ontvangen van sms-berichten en faxen vanuit Outlook en de conversie van Word-documenten, tot vertalingen en het online uitvoeren van onderzoeken. Binnenkort zullen ook diensten van de Gouden Gids en van Van Dale Lexicografie via deze site beschikbaar komen voor alle gebruikers van Office System, op www.microsoft.nl/officesystem/. Deze site is ook te vinden in het Help-menu van de verschillende Office System-toepassingen. In principe kunnen alle diensten van partners die de mogelijkheden van het Office System vergroten en die aanvullende waarde bieden voor gebruikers in aanmerking komen voor vermelding op deze site.

Prijzen
* Microsoft Office Standard Edition 2003, NL-versie: EUR 489,-, upgrade EUR 289,- * Microsoft Office Professional Edition 2003, NL-versie: EUR 589,-, upgrade EUR 379,- Genoemde bedragen zijn verwachte verkoopprijzen, exclusief BTW.

Microsoft Office System
Met Microsoft Office System kunnen meer mensen op een eenvoudige manier informatie benutten. Via vertrouwde en gebruiksvriendelijke programma's, servers en services kunnen mensen en organisaties gekoppeld worden aan informatie, bedrijfsprocessen en elkaar. Zo kan de binnen een organisatie beschikbare informatie optimaal gebruikt worden. Microsoft Office System bestaat uit de 2003-versies van Microsoft Office, Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, Microsoft Office Project en Project Server 2003, Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Live Communications Server 2003, Microsoft Office Live Meeting 2003, Microsoft Office FrontPage 2003, Microsoft Office InfoPath 2003, Microsoft Office OneNote 2003, Microsoft Office Publisher 2003 en Microsoft Office Visio 2003. Basistechnologieën, zoals Microsoft Windows SharePoint Services en Microsoft Windows Server 2003 versterken de mogelijkheden en de functionaliteit van de producten in het Microsoft Office System.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.