Gemeente Almere

Afsluiting Balistraat voor motorvoertuigen

De gemeente heeft de Balistraat afgesloten als doorgaande route voor autoverkeer tussen de Oostvaardersbuurt en de Evenaar. Vanaf de Evenaar is de Balistraat nog steeds te gebruiken als toegangsweg om bijvoorbeeld het gezondheidscentrum de Compagnie te bezoeken. Deze tijdelijke maatregel is naar aanleiding van klachten van omwonenden genomen. Op de Balistraat wordt veel te hard gereden. Dit in combinatie met de smalle straat en het vele verkeer, levert met name gevaar op voor spelende kinderen. De gemeente wil voorkomen dat er daadwerkelijk ongelukken gebeuren. Motorvoertuigen kunnen nu via de route Evenaar-Atlasdreef-Laan der VOC rijden. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de Balistraat.

Deze tijdelijke maatregel mag niet langer dan vier maanden duren. Het college van B en W zal daarom een definitief verkeersbesluit nemen om de parkeerplaatsen, die komen bij station Oostvaarders aan de westkant, alleen te ontsluiten vanaf de Evenaar via de Balistraat. Ook dan kunnen fietsers en voetgangers wel gebruik maken van de gehele Balistraat.

De gemeente is ook van plan een aantal werkzaamheden uit te voeren aan het fietspad langs de Laan der VOC en de parkeerhavens voor de woonblokken. Het fietspad en de parkeerhavens worden nu nog vaak gebruikt als alternatieve route voor autoverkeer dat zo de drempels in de Laan der VOC wil vermijden. Dit leidt ook tot gevaarlijke situaties. Het plaatsen van paaltjes op de fietspaden en het afsluiten van de parkeerplaatsen voor doorgaand verkeer zullen dit ongewenste gebruik tegengaan.

Voor vragen kunt u terecht op het stadsdeelkantoor Buiten, telefoon (036) 545 81 00.