Ingezonden persbericht


heb de SMAAK te pakken !!!!!!!!

Workshop smaak & stijl.

Iedereen heeft een eigen smaak, daarover valt niet te twisten In deze workshop gaat het er dus niet om dat je een bepaalde smaak of stijl krijgt aangeleerd. Er is niet een stijl die wij béter noemen. Vaak laten we ons beperken, en dat terwijl iedereen een geheel eigen gevoel voor vorm, stijl en schoonheid heeft! Veel belangrijker is het dat je leert van binnenuit te voelen wat er bij je past en hoe je uitdrukking kan geven aan je eigen gevoel voor schoonheid. Het is bovendien erg plezierig om je uitdrukkingsvermogen en eigen stijl te leren kennen en verder te ontwikkelen.

Interesseert deze uitdaging jou? Wil je jouw stijlgevoel verder ontwikkelen en leren hoe je gerichter kan kiezen en minder miskopen maakt? Wil je leren hoe je meer effectief vorm kan geven aan jou kledingstijl, huisinrichting of de vormgeving van je onderneming? Dan is deze workshop echt iets voor jou !

In de workshop gaan we als volgt te werk : Eerst krijg je het instrumentarium aangereikt dat je leert objectiever te kijken naar de dingen om je heen. Aan de hand van dia's of collages leer je een aantal begrippen om datgene wat je ziet te benoemen. Door dit beeldmateriaal te ontleden, opnieuw te ordenen, onder te brengen in categorieën en op een nieuwe wijze te combineren, leer je het eigen smaakbesef te verruimen. Je verwerft een overzicht van de verschillende smaakgebieden, ofwel smaakwerelden. Dit gedeelte van de workshop is dus als een ontdekkingsreis, waarbij je nieuwe continenten van de wereld van de smaak ontdekt en leert benoemen. Door samen deze ontdekkingsreis te ondernemen leer je de begrippen en vaardigheden eigen te maken die je in de volgende stap helpen om je eigen smaak onder woorden te brengen. Na dit verkenningswerk te hebben verricht, ontstaat de mogelijkheid om je eigen smaakgebied af te bakenen. Je visie op smaak en stijl is nu rijker geworden: je ziet meer nuances en kan verbanden leggen die je helpen om uitdrukking te geven aan je eigen stijl. Uiteindelijk geef je jouw persoonlijke stijl een naam of een titel, zodat je dit nog dieper bewust kan worden. We leggen dit vast met een digitale fotocamera. Aan de hand van je eigen werk kan je thuis verder met je onderzoek. Ook krijg je tekst en beeldmateriaal mee, dat je helpt om je smaakonderzoek voort te zetten en te verfijnen.

Zo maak je met deze workshop een begin met een bewustwordingsproces. Je wordt je meer bewust van je eigen uitstraling en die van de omgeving waarmee je jezelf omringt. Je leert efficiënter te communiceren over smaak, in plaats van iets simpelweg mooi of lelijk te vinden. Zo kun je doeltreffender en duurzamer producten kiezen. Bovendien is het ontdekken van je eigen smaak en uitdrukkingsvorm een groot cadeau aan jezelf, het is namelijk erg leuk!


---
Informatie:

Plaats: Amsterdam

Duur: 3 uur

Tijd: 9.30-12.30 uur

Prijs: E 45,- per persoon (incl. koffie/thee/koekjes)

Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 16 Workshop data in 2003: di 21 oktober, di 4 november, di 18 november, do 4 december en di 16 december 2003 Uiterlijke inschrijfdata: één week voor start, via E-mail adres : arlettakaper@hetnet.nl of c.hempe @ loopa.tmfweb.nl
Of via telefoonnumers : 06 21457191 of 020 7776154


---

Suggesties ?
Wij zijn flexibel en houden van een creatieve uitdaging! Voor een eigen invulling op het gebied van creativiteit stellen we samen met jou een passende workshop samen. We komen ook graag naar je toe indien wenselijk.
---

Carmen Hempe en Arletta Kaper zijn twee creatievelingen die graag andere mensen leren om schoonheid te zien. Met liefde en enthousiasme ontwerpen we tassen, interieur kleding, theatercostuums en attributen.

Opleidingen : Amsterdam Fashion Institute, Hogeschool voor de Kunsten richting Modevormgeving en een heel levenlang mooie dingen maken !!!!!!!!!


---




---


---- --