VAN NELLE ONTWERPFABRIEK

KuiperCompagnons vestigt zich in de Van Nelle Ontwerpfabriek

KuiperCompagnons, Bureau voor Ruimtelijke Ordening & Architectuur B.V.
Het hoofdkantoor van KuiperCompagnons te Rotterdam vestigt zich eind november 2003 met ca. 150 medewerkers in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam.

De locatie van de Van Nelle Ontwerpfabriek voldoet aan een aantal belangrijke criteria, zoals oppervlakte, ligging, bereikbaarheid en inspirerende uitstraling. KuiperCompagnons vestigt zich eind november in het voormalige expeditiegebouw (Schiegebouw) en enkele hallen langs de Schie met 4.354 m2 kantoorruimte en 1953 m2 bedrijfsruimte. Voornoemde ruimten zijn ingrijpend verbouwd in goede samenwerking tussen KuiperCompagnons en de Van Nelle Ontwerpfabriek.

Ontwerpfabriek voor circa 80% verhuurd
De verhuur van het complex verloopt uitstekend. Reeds circa 50 bedrijven zijn inmiddels op het complex gevestigd. De belangstelling door bedrijven van buiten de Regio Rijnmond (circa 70% van de toekomstige huurders) is nog steeds groot.De brancheverdeling van de huurders varieert van architectenbureaus, repro, kunsthandel, prepress, productie en handel in software, reclamebureau, evenementenbureau, internetcommunicatie, ontwerpers van websites tot een bedrijf, dat de restauratieve voorzieningen, vergaderruimten en evenementen exploiteert

Slotfase verhuurtraject Van Nelle Ontwerpfabriek In de fabrieken zijn nog maar enkele kleine units voor verhuur beschikbaar zijn. Naast het Schiegebouw (Kuiper Compagnons) zijn tevens de hallen langs de Schie geheel verhuurd. Ook de voormalige Technische Dienst is geheel verhuurd aan facilitaire bedrijven in de filmindustrie( licht, geluid, aggregaten, decorbouw, filmscouts e.d). In het ketelhuis worden nu plannen ontwikkeld om dit unieke pand een bestemming als badhuis van de toekomst te geven, terwijl in de voormalige bedrijfskantine samen met de Nederlandse Golfschool vergaande plannen worden ontwikkeld voor een unieke indoorgolf, voorzien van meerdere digitale golftrainingsmachines.

Tot slot staat het voormalige Hoofdkantoor (momenteel verhuurd aan Laurus NV) op de planning om te worden gerestaureerd, waarbij de 2e verhuur van deze ruimte, inclusief de overige ruimten van Laurus in de fabrieken met een totale oppervlakte van circa 13.000 m2 wordt verzorgd door het makelaarsteam van de Ontwerpfabriek, bestaande uit Nederlof Bedrijfsmakelaars, De Mik bedrijfshuisvesting, Jones Lang LaSalle, Property Conversion Ontwerpfabriek aangevuld met DTZ Zadelhof Rotterdam.

Vergader- en evenementenruimten
In eigen beheer wordt een zeer divers scala aan vergader- en evenementenruimten binnen het complex geëxploiteerd, variërend van 10
-5.000 m2. Kleine en grote business-events, congressen, tentoonstellingen, beurzen, concerten en opera's worden in dit unieke complex gehouden. Naast de inhuis-catering staat het een ieder vrij om tevens met andere cateraars te werken.

De vernieuwde website www.ontwerpfabriek.nl draait vanaf heden De vernieuwde website biedt veel meer informatie en foto's. De site is dynamisch opgebouwd, zodat de site in de toekomst steeds met nieuwe ontwikkelingen kan worden aangevuld.