Utrecht 10.00 uur

Utrecht 22-10-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Schietincident
UTRECHT Op de Jan Pieterszoon Coenstraat vond dinsdagmorgen een schietincident plaats.

Omstreeks 11.45 uur zagen getuigen twee voertuigen met hoge snelheid achter elkaar via de Kanaalstraat de J.P. Coenstraat, Vleutenseweg de B. Huetstraat inrijden. Tijdens deze rit werd er meerdere malen vanuit de voertuigen geschoten. De politie zette gedeeltes van de route af om sporen te verzamelen. Daarbij werd een aantal hulzen veilig gesteld. Op de Vleutenseweg werd door de politie een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden. Deze man blijkt uiteindelijk niets met het schietincident te maken te hebben.

Door de politie werden de beide voertuigen wel aangetroffen en in beslag genomen. De recherche van district Marco Polo is een onderzoek gestart en vraagt getuige(n) zich te melden op tel.nr. 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT De politie heeft dinsdagavond op het Zandpad een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bekend persoon met zijn voertuig over het Zandpad rijden. De 25-jarige automobilist uit Utrecht kreeg omstreeks 23.35 uur een stopteken. Uit de eerste blaastest bleek dat de Utrechter te veel gedronken had. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij 300 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur werd hij naar huis gestuurd.

Schennispleger aangehouden
UTRECHT De politie heeft maandag 13 oktober een man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van meerdere zedendelicten.

In augustus en september 2003 kwamen bij de politie diverse aangiften en meldingen binnen van schennispleging, aanranding en ontucht. Deze feiten zouden hebben plaatsgevonden in het centrum van Utrecht. Tevens kwamen een aantal meldingen uit Lunetten en het Wilhelminapark. De politie startte een onderzoek en kon -mede aan de hand van beelden van het cameratoezicht - op 13 oktober een 62-jarige man uit Utrecht aanhouden.

De man heeft inmiddels 8 zaken bekend en is op 16 oktober voorgeleid. De jeugd en zedenpolitie doet verder onderzoek in deze zaak.

Fietsverlichtingscontroles
UTRECHT Door de politie van het district Paardenveld werd dinsdagavond op twee locaties een fietsverlichtingscontrole uitgevoerd.

De controles werden in samenwerking met een aantal fietsenmakers georganiseerd. Bij het niet in orde zijn van de verlichting werd de bestuurder de mogelijkheid geboden om in plaats van een bekeuring een fietslampje te kopen bij een aanwezige fietsenmaker, of de verlichting te laten repareren.

Er werd gecontroleerd op het Neude en het Vredenburg. In totaal werden ruim 600 fietsen gecontroleerd. 367 Fietsers kozen de optie hun fiets te laten maken in plaats van de bekeuring. Voor 238 personen werd uiteindelijk wel een bekeuring uitgeschreven.