Politie Limburg-Noord

Arrestaties in verband met straatroven

Roermond 22-10-2003 - De politie van Roermond heeft de afgelopen weken totaal 6 verdachten aangehouden in verband met diefstallen met geweld of dreiging met geweld op straat. Alle verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld. De afgelopen drie maanden werd in Roermond drie keer aangifte van straatroof gedaan waarbij telkens een GSM zou zijn ontvreemd. Nader onderzoek wees echter uit dat deze aangiftes vals zijn en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Tenslotte zijn nog negen straatroven van het afgelopen jaar in behandeling.

Twee mannen uit Roermond in de leeftijd van 18 en 21 jaar en een 29-jarige Sittardenaar worden verdacht van drie straatroven begin augustus dit jaar in Roermond. Nabij de Arlo werd een 47-jarige man uit Roermond van zijn tas en GSM beroofd waarbij hij enkele klappen opliep. Hij raakte gewond op diverse plaatsen aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Een 46-jarige man uit Berlijn (D) werd op het Zwartbroekplein door de verdachten beroofd van enkele tientallen euros en korte tijd later door dezelfde verdachten bij het station zodanig mishandeld dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij liep een gebroken oogkas op. Een verdachte werd vlak daarna aangehouden, een tweede verdachte begin september en de laatste verdachte werd vorige week vrijdag na internationale signalering in het Belgische Bree aangehouden en overgedragen aan de Roermondse politie.

Minderjarig slachtoffer
Een 15-jarige jongen uit het Duitse Herrenberg werd op 20 september door drie andere verdachten (hebben ook niks met de andere drie verdachten te maken, het zijn aparte delicten) beroofd op de Prins Bernhardstraat. Deze drie verdachten allen woonachtig in Roermond en in de leeftijden 17, 18 en 20 jaar kwamen in gesprek met de Duitse jongeman die hen vroeg of ze wisten waar een coffeeshop was. Het drietal nam het slachtoffer mee waarna ze hem op een afgelegen parkeerplaats beroofden van enkele tientallen euros. De Duitse jongen werd hierbij gedreigd met geweld maar werd niet mishandeld. Twee verdachten werden begin oktober aangehouden en de derde verdachte 14 oktober, ze zijn allen in bewaring gesteld.