Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 oktober 2003

Diefstal auto

Diefstal rode Citroen Jumper gestolen vanaf bedrijfsterrein

Borne

Door een medewerker van een bedrijf aan de Industriestraat in Borne werd aangifte gedaan van diefstal van een rode Citroen, type Jumper met kenteken VV-HH-77. Het voertuig werd gestolen vanaf het bedrijfsterrein in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 oktober 2003. (03-138217)

Diefstal uit winkel

Diefstal van enkele geldkistjes, platenbonnen en telefoonkaarten uit winkel

Oldenzaal

Dinsdagmiddag 21 oktober werden uit een winkel aan de Grootestraat in Oldenzaal diverse goederen gestolen ter waarde van een paar duizend euro's. Het betrof onder meer enkele geldkistjes, een aantal nationale platenbonnen en telefoonkaarten. Door een medewerker van de winkel werd aangifte gedaan. (bps: 03-138583)

Hennepkwekerij ontmanteld

Ruim 7 kg gedroogde hennep in woning aangetroffen en vervolgens in beslag genomen; tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt

Weerselo

Politieagenten troffen woensdagmorgen 22 oktober in een woning aan de Bisschopstraat in Weerselo een hennepkwekerij aan. De planten waren reeds geoogst en gedroogd. De apparatuur en ruim 7 kg gedroogde toppen werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de huurder van de woning, een 56-jarige vrouw, wordt aangifte gedaan. (bps: 03-136259)

Aanhouding wegens belediging en opgeven valse naam

Drie verdachten aangehouden nadat zij zich in een horecagelegenheid misdroegen

Enschede

Dinsdagavond 21 oktober werd omstreeks 23.10 uur gemeld dat een groep mannen zich vervelend gedroeg in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede. Deze groep mannen was eerder die avond ook al door de politie uit de zaak verwijderd omdat zij klanten lastig vielen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar bleek dat de groep de zaak inmiddels had verlaten. Een van de mannen had een 23-jarige vrouw uit Enschede uitgescholden en zwaar beledigd. Politieagenten troffen de groep mannen even later aan in een andere horecagelegenheid aan de Oude Markt en spraken hen aan. De mannen gedroegen zich heel vervelend. Drie mannen van de groep werden uiteindelijk aangehouden; een 41-jarige man uit Den Helder wegens belediging van de 23-jarige vrouw, een 32-jarige man uit Rotterdam wegens belediging van politieagenten en een 32-jarige man (woonplaats onbekend) wegens het opgeven van een valse naam. Omdat uit onderzoek bleek dat het hierbij om militairen ging, is de zaak overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. (bps: 03-138539)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --