Politie Twente

Persbericht Politie Twente 22 oktober 2003

Gezochte aangehouden

Verdachte in moordzaak Gerard Doustraat Hengelo, in het Belgische Luik aangehouden

Hengelo / Luik

In de avond / nacht van 26 op 27 juli jl., vond in een woning aan de Gerard Doustraat in Hengelo een steekpartij plaats met dodelijke afloop. Een 42 jarige bewoonster van het pand, overleed aan de gevolgen van deze steekpartij. Door de politie Twente werd een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek resulteerde in het feit dat woensdag 15 oktober jl., in het Belgische Luik, een 25 jr. man uit Hengelo werd aangehouden, die ervan wordt verdacht de dodelijke steekwonden te hebben aangebracht. Door de Nederlandse justitie is aan de Belgische autoriteiten een rechtshulpverzoek gedaan met betrekking tot de uitleving van de 25 jr. De verwachting is dat de verdachte daarna kan worden overgebracht naar Hengelo voor verder verhoor. (bps: 03-098437)

Zondag 27 juli jl., werden de beide onderstaande persberichten door de politie Twente verzonden.

Steekpartij met dodelijke afloop

42-jarige vrouw uit Hengelo overleden na steekpartij

Hengelo

Zaterdagavond 26 juli kwam er rond 24.00 uur een melding binnen van een steekpartij in een woning in Hengelo. Politieagenten vonden in de woning een 42-jarige vrouw uit Hengelo met ernstige steekwonden. Ambulance personeel heeft ter plaatse nog gereanimeerd maar dit mocht helaas niet baten. De vrouw overleed in de woning. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie is bezig met een onderzoek. In de loop van de dag volgt mogelijk een nader persbericht.

Aanvulling persbericht

42-jarige vrouw uit Hengelo overleden na steekpartij

Hengelo

Zoals reeds vermeld in het persbericht van hedenmorgen kwam afgelopen nacht rond 24.00 uur een melding binnen van een steekpartij in een woning in Hengelo. De melding werd gedaan door de 20-jarige dochter van het slachtoffer. Zij was die avond samen met haar 42-jarige moeder en diens vriend in de woning aan de Gerard Doustraat geweest. Haar moeder en vriend hadden onenigheid gehad, waarop de dochter naar boven was gegaan. Op een gegeven moment liep de ruzie zo hoog op, dat deze uitmondde in een steekpartij. De dochter belde hierop de politie en vluchtte daarna het huis uit. Inmiddels had ook de vriend van haar moeder het huis verlaten. Toen de dochter even later thuiskwam, vond zij haar moeder zwaargewond in de keuken. Kort daarop komt de politie en ook de ambulance. Ambulancepersoneel heeft ter plaatse nog gereanimeerd maar dit mocht helaas niet baten. De 42-jarige vrouw overleed in de woning. De verdachte is nog voortvluchtig. De politie is bezig met een onderzoek. Als er mensen zijn die informatie hebben over deze zaak, verzoekt de politie hen contact op te nemen via het nummer 0900-8844.

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --