OPPORTUNITY IN BEDRIJF


Trude Maas - de Brouwer nieuwe voorzitter van Opportunity in Bedrijf

22 oktober 2003

Per 1 november 2003 wordt Trude Maas - de Brouwer voorzitter van Opportunity in Bedrijf. Zij volgt Sybilla Dekker op, die vanaf de oprichting in 1996 voorzitter van Opportunity in Bedrijf is geweest.

Mevrouw Dekker trad terug als voorzitter in verband met haar toetreden tot het kabinet als minister van VROM. Opportunity in Bedrijf is een netwerkorganisatie die organisaties ondersteunt bij vernieuwend beleid gericht op een evenwichtige samenstelling van het management. Uitgangspunt is de overtuiging dat het benutten van mannelijke en vrouwelijke competenties een bedrijfsbelang is. De aangesloten organisaties delen middels Opportunity in Bedrijf hun kennis en ervaring op dit gebied.

'Mijn streven is dat Opportunity in Bedrijf zichzelf uiteindelijk overbodig zal maken. Helaas is de achterstand van vrouwen in hogere functies echter nog zo groot, dat door hen nog heel veel werk moet worden verzet.'
Aan het woord is Trude Maas - de Brouwer, de nieuwe voorzitter van Opportunity in Bedrijf. 'Van de werkende vrouwelijke bevolking (44%) heeft nog geen 2% een functie binnen de Raad van Bestuur in het bedrijfsleven, bij Universiteiten ligt dat percentage op 5%, ook bedroevend dus. De top is nog steeds een echte monocultuur. Nederland blijft ook op dit punt steken onder de middenmoot.' Aldus Trude Maas - de Brouwer.

Het landelijk netwerk en kenniscentrum Opportunity in Bedrijf voorziet duidelijk in een behoefte, gezien het aantal bedrijven dat lid is en nog steeds lid wordt.
Mede door de inspanning van Opportunity in Bedrijf is er in de afgelopen jaren zeer veel aandacht besteed aan het belang van evenwichtig samengesteld management. De top van het bedrijfsleven trekt zich het onderwerp inmiddels zeer serieus aan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen:
Opportunity in Bedrijf
Lizzy Venekamp
Directeur


020 - 426 58 90

22 okt 03 15:37