Gemeente Utrecht


Utrecht schenkt rolstoelen aan brno

De gemeente schenkt een kleine honderd handrolstoelen, elektrische rolstoelen en scootmobielen aan het Tjechische Brno. De schenking van de rolstoelen en scootmobielen vindt plaats in het kader van de stedenband die Utrecht al tien jaar met het Tjechische Brno onderhoudt. De rolstoelen en scootmobielen zijn afkomstig uit het gemeentelijk depot. Daarin liggen voorzieningen voor gehandicapten opgeslagen die in principe in Nederland niet meer inzetbaar zijn. Deze rolstoelen en scootmobielen zijn namelijk op maat gemaakt, sterk verouderd of economisch afgeschreven. Omdat de behoefte aan hulpmiddelen voor gehandicapten in Brno zo groot is, zijn deze rolstoelen en scootmobielen daar wel goed inzetbaar. Brno is met 400.000 inwoners na Praag de grootste stad van Tsjechië.

De rolstoelen zijn vanmorgen vanuit het gemeentelijk depot vervoerd naar transportbedrijf Hoek in Maarssen. Vanuit dit transportbedrijf, dat nagenoeg dagelijks goederentransporten naar Tjechië verzorgt, zullen de rolstoelen en scootmobielen de komende weken naar Brno worden meegenomen. Transportbedrijf Hoek verzorgt het vervoer van de rolstoelen en scootmobielen kosteloos.

Verwachting is dat eind november alle door de gemeente beschikbaar gestelde rolstoelen en scootmobielen in Brno aanwezig zullen zijn. Daarna zal de officiële overdracht plaatsvinden. De drie WVG-leveranciers (Wet Voorzieningen Gehandicapten) van de gemeente, te weten Vitaal (voorheen Thuiszorgwinkel), Meyra en de Hartingbank Utrecht, hebben aangeboden de gebruikers van de rolstoelen in Brno zo nodig te helpen met gebruiksinformatie en technische service.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Casper van Riet, tel. (030) 286 11 48.

Utrecht, 22 oktober 2003.