Gemeente Aalsmeer



Uitspraak Raad van State bestemmingsplan N201-zone

Inhoudelijk is het bestemmingsplan N201-zone goedgekeurd. Door vormfout vernietigt Raad van State goedkeuringsbesluit.

Woensdag 8 oktober heeft de Raad van State besloten dat de inhoudelijke bezwaren van het N201 bestemmingsplan niet gegrond zijn. Dit betekent dat de gemeente Aalsmeer en de provincie Noord-Holland een zorgvuldige inhoudelijke afweging hebben gemaakt en een voor de inwoners acceptabel plan hebben opgesteld. Op één onderdeel oordeelt de Raad van State dat door de provincie Noord-Holland geen goede belangenafweging is gemaakt. Dit onderdeel betreft de in het gebied aanwezige planten en dieren.

De consequenties van dit besluit zijn beperkt. Planinhoudelijk hoeven er geen wijzigingen te worden doorgevoerd. De provincie moet opnieuw een besluit nemen over hetzelfde plan. Dan zal zij nadrukkelijk ingaan op het verrichte natuurwaardenonderzoek en de inmiddels verkregen ontheffingen van de Flora- en Faunawet.

Nadat het nieuwe besluit is genomen (uiterlijk een half jaar na de uitspraak van de Raad van State) en opnieuw ter inzage heeft gelegen kunnen gemeente en provincie gezamenlijk door met de verdere planuitwerking en -voorbereiding. De uitwerkingsplannen voor het bedrijventerrein en de uitvoering ervan zullen naar verwachting enkele maanden opschuiven.

Wegwerkzaamheden Stommeerweg 30 oktober

Donderdag 30 oktober is de Stommeerweg ter hoogte van kruispunt Gerberastraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt gedurende die dag reparatiewerk aan het asfaltwegdek verricht.