Gemeente Amsterdam

Rijkman Groenink voorzitter Raad van Toezicht i.o. Stedelijk Museum
22 oktober 2003 - Martijn de Greve

Het college van B&W heeft de heer Rijkman Groenink gisteren (21 oktober) benoemd als voorzitter van de voorlopige Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum.

De heer Rijkman Groenink, bestuursvoorzitter van de ABN-Amro, is al enkele jaren verbonden aan het Stedelijk Museum als lid van de Commissie van Aanwinsten. Ook is hij bestuurslid van de Mondriaanstichting en adviseur van de Vereniging Rembrandt. De Raad van Toezicht i.o zal de directie van het Stedelijk Museum bijstaan bij het verdere verzelfstandigingsproces en bij de realisering van de nieuwbouwplannen.

De heer Rijkman Groenink is als voorzitter gevraagd de overige leden van deze raad ter benoeming aan het college van B&W voor te dragen. De voltallige Raad van Toezicht i.o. zal volgens planning op 1 januari
2004 zijn geïnstalleerd.

In een reactie op zijn benoeming geeft Groenink aan dat "het college van B&W zeer voortvarend reageert op het rapport van de commissie herontwikkeling Stedelijk Museum. Ik ga ervan uit dat zowel het Stedelijk Museum als de gemeente Amsterdam deze lijn zullen vasthouden om het museum de positie te hergeven die het verdient."

Het museum is uitermate tevreden met dit B&W-besluit. "De heer Rijkman Groenink stond bovenaan ons lijstje; hij heeft een goede reputatie als bestuurder in de culturele sector en is bovendien een solide boegbeeld voor de economische wereld", aldus Hans van Beers, interim directeur van het Stedelijk Museum.

Pb-176

© Gemeente Amsterdam