Ingezonden persbericht

Basic Orange lanceert educatieve site Stedelijk Museum

AMSTERDAM, 20031022 -- Afgelopen maand publiceerde het Stedelijk Museum de educatieve website www.stedelijk.nl/educatie. Het internetcommunicatie bureau Basic Orange is verantwoordelijk voor de realisatie van de site als onderdeel van de website van het Stedelijk Museum. De site is bestemd voor leerlingen en docenten van lagere en middelbare scholen. Een belangrijk idee achter de site is dat jongeren op interactieve wijze hun mening over bepaalde kunstwerken kunnen geven. Het Internet bood hiertoe nog nauwelijks mogelijkheden, hoewel het medium zich hier uitstekend voor leent.


De website kwam tot stand na een aantal gesprekken met docenten en leerlingen. Hierbij gaven jongeren aan dat de site voornamelijk visueel aantrekkelijk en interactief moest zijn. Docenten verlangden daarnaast heldere informatie over mogelijkheden op educatief gebied.
Op basis van de belangrijkste eisen en ideeën maakte Basic Orange het ontwerp voor de site.

www.stedelijk.nl/educatie

Over Basic Orange
Basic Orange heeft zich sinds 1995 gespecialiseerd in
marketingcommunicatie via Internet. Het dienstenpakket van Basic Orange varieert van consultancy aan organisaties die hun internetstrategie heroverwegen tot de ontwikkeling van complete intranetten en contentmanagementsystemen.
In 2002 stond Basic Orange op de 14e plaats in de Fast 50 lijst als snelst groeiend technologiebedrijf.
Dit jaar staat Basic Orange opnieuw in de lijst. Ditmaal op de 7e plaats.
Meer informatie over Basic Orange is te vinden op: www.basicorange.nl




Ingezonden persbericht