Ministerie van Economische Zaken

Berichtnaam: Ondernemer met lef beloond met Kleveringprijs

Nummer: 380
Datum: 23-10-2003

Barend van Roessel van E.I.B. Hoogspoor is de winnaar van de Kleveringprijs. De Stichting Ondernemersklankbord reikt deze prijs jaarlijks uit aan de ondernemer die zijn bedrijf met hulp van het klankbord door een moeilijke periode heeft geloodst. De heer Van Roessel versloeg drie andere ondernemers en ontving de prijs omdat hij een familiebedrijf niet alleen succesvol heeft overgenomen, maar ook heeft weten om te vormen tot een technisch innovatieve onderneming.

De heer Van Roessel werd geprezen door de jury omdat hij in een moeilijke emotionele situatie - de overname van een familiebedrijf - zijn eigen visie heeft gerealiseerd. Hij heeft een traditionele verlichtingszaak succesvol getransformeerd tot een technisch innovatieve onderneming, gespecialiseerd in domotica. Domotica zijn installatietechnieken die een bedrijf intelligent maken. Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken feliciteerde de winnaar: "Ik hoop dat velen zich door deze voorbeelden weer eens zullen realiseren dat ondernemers er niet altijd alléén voor moeten staan, in tegendeel. Het blijken juist de meest succesvolle ondernemers die niet vergeten: twee weten meer dan één."

Voor de prijs waren drie ondernemingen genomineerd. De drie kandidaten illustreren dat een bedrijf vaak nog gered kan worden, mits de ondernemer tijdig aan de bel trekt. Het ministerie van Economische Zaken heeft hierin een verwijzende rol. Ondernemers in problemen kunnen terecht bij de Stichting Ondernemersklankbord, Kamer van Koophandel, branche-organisaties en reguliere bedrijfsadviseurs. In samenwerking met branche-organisaties zal aan bedrijfsadviseurs ondersteuning worden aangeboden in de vorm van gerichte informatie, onder andere over de structuur en knelpunten van familiebedrijven.

Meer informatie over de Kleveringprijs staat in de spEZial van deze maand (www.spezial.ez.nl). Het onderwerp is 'survivors': ondernemers die problemen het hoofd bieden door tijdig in te grijpen. In deze spEZial onder meer uitgebreid aandacht voor de winnaar van de prijs; tips voor starters; Eerste Hulp Bij Ondernemen; aandacht voor het Geldboek voor Ondernemers en meer over de rol die het ministerie van Economische Zaken kan spelen voor ondernemers in de knoei.