AutoRai

23-10-2003

Topluxe voor een absoluut topmodel

Ook de Volvo XC90 Executive beleefde tijdens de autoshow van Frankfurt zijn debuut. Dit nieuwe topmodel verschaft de inzittenden alle denkbare luxe. De Executive-variant is een aanvulling op de bestaande Exclusive en is alleen leverbaar met de D5- en T6-motor.

De Volvo XC90 is op dit moment een van de meest opvallende Volvos. Zijn onnavolgbare rijeigenschappen, optimale veiligheid (zowel voor inzittenden als voor voetgangers en fietsers) en robuuste uiterlijk maken hem een zeer geliefde auto, zowel zakelijk als privé. Volvo Cars introduceert nu een zeer exclusieve uitvoering van de Volvo XC90: de Volvo XC90 Executive. Een auto met een bijzonder uitgebreide en luxueuze standaardspecificatie. Zo beschikt het model onder meer over een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen, verwarmde voorstoelen, Park Assist, een High Performance audiosysteem, hoofdtelefoonvoorbereiding achter, Rear Seat Entertainment, cruise control, Electronic Climate Control en bijvoorbeeld ook unieke 18 inch lichtmetalen wielen.

Mobility en Audio line
De Volvo XC90 Executive is een aanvulling op de huidige Exclusive-variant en kan alleen met de D5- en T6-motor worden gecombineerd. De Executive-variant kan nog verder worden uitgebreid met de Mobility en Audio line, alsmede andere opties zoals een elektrisch bedienbaar schuifdak, extra warmtewerend glas, koelkast achter, extra donker getinte zijruiten en een snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. De Volvo XC90 Executive is leverbaar in de kleuren Nautic Blue Pearl, Silver Metallic, Ash Gold Pearl, Black Sapphire, Titanium Grey Pearl en White Pearl.

De Volvo XC90 Executive is vanaf heden bestelbaar vanaf 77.850,-.