Gemeente Goes

Persbericht

Lotingsactie voor bijwonen opening de Mythe

De uitnodigingen voor de openingsavond van Theater de Mythe op donderdag 23 oktober zijn de deur uit. De gemeente wil ook de inwoners van Goes en omgeving de gelegenheid bieden om de opening bij te wonen. Vorige week zijn 60 brieven verstuurd naar willekeurige inwoners van Goes, abonnementhouders en cliënten van de afdeling Sociale Zaken. Degenen die de brief hebben ontvangen en de opening willen bezoeken, kunnen zich via bijgevoegde antwoordkaart opgeven om mee te doen aan een loting. Via deze loting maken 40 inwoners van Goes en omgeving kans op twee gratis kaartjes voor de openingsavond met een optreden van Mini & Maxi. Eind september ontvangen degenen die zijn uitgeloot hierover bericht. Naast de 40 kaartjes die worden verloot, zijn vijf omwonenden, de bedenker van de naam en de winnaars van een prijsvraag uitgenodigd. Voor degenen die de opening niet bij kunnen wonen, organiseren we zaterdag 25 en zondag 26 oktober OpenDoekDagen. Meer informatie hierover is te lezen in de openingskrant die half oktober huis-aan-huis in de gemeente Goes wordt bezorgd.

Winnaars freecard-actie bekend

Vorige week zijn de winnaars van de freecard-actie van het theater bekendgemaakt. In totaal hebben meer dan 200 inwoners van Goes en omgeving meegedaan aan de actie. Onder de deelnemers zijn twee gratis kaartjes voor de openingsavond verloot. Negen inwoners van Goes zijn in de prijzen gevallen. De laatste twee kaartjes gingen naar een inwoner uit de buurgemeente Veere. De winnaars hebben hier vorige week bericht over ontvangen.

De freecard-actie is op 31 juli officieel afgesloten. Voor de actie zijn twee soorten kaarten verspreid met daarop twee verschillende codes. Door de codes van beide freecards samen te voegen ontstond een zescijferig getal. Dit getal vormde de openingsdatum van het nieuwe theater, 23-10-03. Via de website, www.theatergoes.nl, konden belangstellenden meedoen aan de actie. De kaarten zijn huis-aan-huis in de gemeente Goes verspreid. Ook zijn de kaarten door Stichting Heer Hendrik uitgedeeld in de binnenstad en waren de kaarten verkrijgbaar bij de VVV, podium 't Beest, de bibliotheek en het stadskantoor. Door elkaar op te zoeken, zoals straks in het theater ook gaat gebeuren, kon de code achterhaald worden. En dat is gelukt, 213 inwoners van Goes en omstreken hebben elkaar gevonden en de code ontdekt.