Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Gemma Glitter Gezondheidsgala over Cystic Fibrosis

26-09-2003
Op donderdag 23 oktober zal in het AVRO kinderprogramma Gemma Glitter Gezondheidsgala Lisa Willighagen te zien zijn. Lisa heeft CF en zal vertellen over hoe het is om deze ziekte te hebben. Het programma zal te zien zijn op Nederland 3 vanaf 17.00 uur. Een herhaling zal uitgezonden worden op zaterdag 25 oktober om 9.30 uur.

Gemma Glitter Gezondheidsgala is een programma over gezondheid vóór en dóór gezonde en minder gezonde kinderen. Onderwerpen als sport, beweging, voeding, puberteit en seksualiteit worden met een knipoog en een dosis humor behandeld. Het uitgangspunt van het programma is het verschaffen van informatie waar kinderen wat aan hebben. In het programma zit naast ludieke sketches elke week een item, waarin een kind met een bepaalde handicap, ziekte of aandoening open en eerlijk over zijn of haar eigen leven vertelt. Tijdens de items zijn de kinderen te zien op school, met vriendjes en vriendinnetjes, bezig met hun hobby's en bijvoorbeeld tijdens ziekenhuisbezoeken.

Gemma Glitter Gezondheidsgala is elke donderdag te zien bij Z@ppelin op Nederland 3. Meer informatie over het kinderprogramma is ook te vinden op http://www.gezondheidsplein.nl/gemmaglitter/

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl