Gemiva-SVG Groep


Dordrecht, 14 oktober 2003

Nieuwe bestemming voor kleurrijk Witte Huis

Op dinsdag 23 oktober 2003 verhuizen meer dan twintig ouderen met een verstandelijke handicap vanuit drie locaties in de regio naar het nieuwe activiteitencentrum Het Witte Huis aan de Dubbeldamseweg Zuid 209/211 in Dordrecht. Met de realisatie van dit nieuwe activiteitencentrum en de opening van een regiokantoor op de eerste verdieping van hetzelfde gebouw heeft zorgaanbieder Gemiva-SVG Groep de dienstverlening aan mensen met een handicap opnieuw aangepast aan de huidige ontwikkelingen.

Het Witte Huis, een voormalige wit garagepand, is deze zomer uitgebreid met 55 m² extra kantoorruimte en 274 m² extra activiteitenruimte, waardoor de grootte van het totale gebouw meer dan verdubbelde. Eigenaar Vervoort van het gebouw heeft alle bouwwensen van de Gemiva-SVG Groep gerealiseerd waardoor een modern en passend activiteitencentrum annex regiokantoor is ontstaan. Aan de buitenkant is voor een combinatie van wit en zwart gekozen en binnen zijn de diverse ruimtes in frisse, warme geel- en crèmetinten uitgevoerd.

Op de begane grond komen dagelijks ouderen met een verstandelijke handicap voor dagbesteding die aangepast is aan hun teruglopende vaardigheden. In het gebouw zijn aparte rust-, activiteiten- en verschoningsruimtes. De dagactiviteiten liggen vaak op het creatieve vlak, maar ook eenvoudige inpakwerkzaamheden en het in stand houden van bestaande vaardigheden krijgen aandacht in het programma. Daarnaast is er aandacht voor de toenemende verzorging van de cliënten.

Op de eerste verdieping beschikt de Gemiva-SVG Groep over een regiokantoor waar verschillende ondersteunende diensten zijn gehuisvest. Naast het regio- en clustermanagement zijn de afdeling Zorgbemiddeling, PR&Voorlichting, de Technische Dienst en de afdeling Begeleid Zelfstandig Wonen in het regiokantoor gehuisvest. In totaal biedt de stichting ondersteuning aan meer dan 3000 cliënten met een handicap. Het regiokantoor is de centrale plaats van de organisatie voor de werkgebieden Drechtstreek en de Zuid-Hollandse Eilanden.

In het voorjaar van 2004 wordt het gebouw officieel geopend. Dit najaar is er al een open dag voor familie van cliënten en voor de buurtbewoners.