Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouder Horlings opent nieuw lokaal buitenschoolse opvang
Uitgebracht op: donderdag 16 oktober 2003

Wethouder Hans Horlings opent het nieuw opgeleverde lokaal van de CSKV voor buitenschoolse opvang op donderdag 23 oktober 2003 om 16.30 uur op de eerste etage van het Cultureel Centrum. De opening van het nieuwe lokaal maakt deel uit van een uitbreidingsoperatie van 32 opvangplaatsen voor buitenschoolse opvang in Voorschoten dit jaar.

Met behulp van de gemeente Voorschoten heeft het CSKV het aantal lokalen in het Cultureel Centrum uitgebreid van twee naar drie lokalen, wat neerkomt op tien buitenschoolse opvangplaatsen. Met de ingebruikneming van een derde lokaal hebben de CSKV en de gemeente een belangrijke stap gezet bij het wegwerken van de wachtlijst. In het jaar 2000 is de CSKV gestart met het opvangen van twintig kinderen per dag op de locatie in het Cultureel Centrum. Nu, drie jaar later, zijn dat er (inclusief de uitbreiding) veertig per dag. De kinderen die in het Cultureel Centrum opgevangen worden, variëren in de leeftijd van zes tot tien jaar. De naschoolse opvang heeft nu de beschikking over een creatief lokaal, een stoei- en speellokaal en een gezellige huiskamer.

Meer uitbreidingen
Het CSKV heeft behalve met een derde lokaal in het Cultureel Centrum ook uitgebreid met een lokaal in de Bibelebos. Daarnaast zijn de lokalen van het Kwetternest en de Peuterhof van de SKV aangepast voor buitenschoolse opvang. Met deze uitbreidingen zijn ruim dertig `nieuwe' kinderen per week in Voorschoten verzekerd van buitenschoolse opvang.

De gemeente en de CSKV spannen zich in om in de nabije toekomst de naschoolse opvang met nog meer plaatsen uitbreiden.


- einde bericht -