MENDO

Fotografie-expositie 'Circus' van Tim Georgeson bij MENDO

Vanaf 23 oktober t/m 3 december 2003 presenteert MENDO de serie Circus van de uit Australië afkomstige fotograaf Tim Georgeson. Circus is het aangrijpende en grafische portret van een cultuurvorm die wereldwijd onder druk staat. Fotograaf Tim Georgeson is als geen ander in staat om de continue strijd tussen commercie en artisticiteit weer te geven. Het karakter in de spotlight enerzijds en de mens erbuiten anderzijds worden in de unieke stijl van de fotograaf weergegeven in de expositie bij MENDO.

Tim Georgeson, afkomstig uit Australië en momenteel woonachtig in Amsterdam, viel tweemaal in de prijzen bij World Press Photo en is bezig aan een opzienbarende opmars en ontwikkeling. Zijn unieke interpretatie van het circus wereldwijd onderstreept deze ontwikkeling ten volste. De selectie van zo'n 20 foto's op groot formaat geven een perfect beeld van de grafische en tegelijkertijd menselijke en aangrijpende manier van interpreteren en fotograferen van Tim Georgeson.

Over Tim Georgeson
Tim Georgeson (1969) is geboren in Singapore en opgegroeid in Sydney, Australië. Sinds 1997 werkt hij als fotojournalist en richt zich daarbij op culturele, humanitaire en sociale documentaires. Zijn werk bracht hem onder andere in Afrika, de Balkan, Europa en Azië. Tim heeft in Parijs gewoond en is sinds 2000 aangesloten bij Cosmos Agency. Momenteel woont Tim Georgeson in Amsterdam.

Awards
World Press Photo 2001, tweede plaats in portretten World Press Photo 2000, tweede plaats in portretten

Exposities
2003 CircusMENDO, Amsterdam
2003 Circus, Visa Pour L'Image, International Festival of Photojournalism Perpignan, France
2002 Muslims in NY, projection Visa Pour L'Image, Perpignan 2002 Afghans, Dupont Gallery, Parijs
2001 Afghan Refugees, projection Visa Pour L'Image, Perpignan 2000 Kosovo Gypsies in Montenegro, projection Visa Pour L'Image, Perpignan
2000 Railcar dwellers from Azerbaijan, Visa Pour L'Image, Perpignan 1999 Four Drops of Nectar: India's Kumbh Mela Festival', Art House Gallery, Sydney

Tijdschriften die werk publiceren
National Geographic, New York Times, Geo, Stern, Rolling Stone, Greenpeace International, Newsweek

Projecten 2002/2003
Walsh bay boekproject Sydney, Australië
Boek A Day in the Life of Africa 2002
Circuscultuur wereldwijd voor een boek in 2004
Documentaire over een Armeense familie die asiel zoekt in Holland Boek over de film Paradise Now, op locatie gefilmd in Palestina, over het leven van de suicide bombers

Over MENDO
In de, voor galeriebegrippen, bijzondere ruimte organiseert MENDO zo'n acht keer per jaar nieuwe exposities van zowel bekende kunstenaars als nieuwe talenten. Het werk varieert van moderne (abstracte en figuratieve) schilderkunst en fotografie tot beeldhouwwerken en objecten. Behalve tentoonstellingen waarbij één kunstenaar centraal staat, organiseert MENDO bovendien exposities waarbij kunstenaars worden uitgedaagd hun interpretatie op een specifiek thema te geven.

MENDO heeft bovendien bijzondere boeken over onder andere fotografie, design, interieur, architectuur, reclame en grafische vormgeving. Uit het enorme aanbod maakt MENDO een selectie van boeken die werkelijk onderscheidend en toonaangevend zijn.

21 okt 03 11:09