Ingezonden persbericht

Publieksstemming Telemedicine Stimuleringsprijs en debat ondernemerschap in de zorg

Op donderdag 23 oktober wordt er een publieksstemming gehouden voor de Telemedicine Stimuleringsprijs. De Telemedicine Stimuleringsprijs ter waarde van 15.000 euro wordt jaarlijks door EPN- Platform voor de Informatiesamenleving uitgereikt aan een veelbelovend innovatief productidee dat gezondheidszorg verbetert. Het contact tussen patiënt en zorgverlener staat hierbij centraal. De verschillende genomineerden presenteren hun projecten waarna het aanwezige publiek mag bepalen naar welk project de stimuleringsprijs dit jaar uitgaat. De prijs wordt uitgereikt door Johan Beun.

Datum: donderdag 23 oktober 2003
Tijd: 14:00 uur ontvangst, 14:30 aanvang, 16:30 tot 18:00 uur borrel Plaats: Perscentrum Nieuwspoort | Lange Poten 10 | Den Haag

Voorafgaand aan de publieksstemming vindt er een debat plaats rond het thema 'Ondernemerschap in de zorg'. Door ondernemerschap te introduceren in de zorgsector denkt de overheid dat innovatie en efficiënte dienstverlening als vanzelf zullen volgen. Toch lijkt die vernieuwing vooralsnog maar mondjesmaat van de grond te komen. Krijgt de zorgverlener wel voldoende ruimte van Den Haag om als ondernemer vernieuwingen door te voeren? Of verzandt hij in bureaucratie en minieme kennisdeling van organisatorische aspecten? Met in het panel onder anderen Leonard Witkamp (directeur Ksyos) en Hein van der Heijden (directeur van Dianet).

Wij nodigen u van harte uit deze veelzijdige bijeenkomst bij te wonen! Aanmelden voor het debat en de prijsuitreiking kan door een mail te sturen naar info@epn.net.


---

EPN is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de maatschappelijke meerwaarde van ict. In het platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN verricht onderzoek, publiceert, ondersteunt voorbeeld projecten en initiatieven en organiseert bijeenkomsten over thema's rond ict en de samenleving.