Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale bijdrage uniek Romeins schip Woerden

21-10-2003
Op donderdag 23 oktober brengt gedeputeerde Jan van Bergen met een delegatie van de statencommissie Zorg, Cultuur en Welzijn een werkbezoek aan de opgraving van het Romeinse schip in Woerden. De provinciale delegatie zal zich ter plekke laten informeren over de resultaten van de opgraving.

Het schip, de Woerden VII genaamd, is bij toeval aan het licht gekomen bij het archeologische onderzoek in de binnenstad van Woerden. Dit onderzoek is noodzakelijk vanwege de aanleg van een parkeergarage op de plaats waar een Romeins castellum heeft gelegen. Met deze ontdekking is voor het eerst in Europa een Romeins roei-vrachtschip gevonden.
Het werkbezoek vindt plaats in het kader van de Archeologie 4-daagse van de gemeente Woerden, die wordt gehouden van 22 tot en met 25 oktober.

De provincie Utrecht stelt een bedrag van 5.000 beschikbaar als provinciale bijdrage voor de publieksactiviteiten rond de opgraving van het Romeinse schip. Daarmee brengt het college haar waardering tot uitdrukking voor de wijze waarop de gemeente Woerden de archeologische opgravingen onder de aandacht van het publiek brengt.

Het werkbezoek vindt plaats op de opgravingslocatie Nieuwe Markt in de binnenstad van Woerden. Aanvang van het werkbezoek is om 15.00 uur.

Meer informatie: Franca Olthof, telefoon 030-258 33 25 of Franca.Olthof@provincie-utrecht.nl