Gemeente Maassluis

Persberichten

21-10-2003

Commissie Middelen vergadert op 23 oktober

Op donderdag 23 oktober 2003 komt de raadscommissie Middelen bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in zaal De Buys in het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur. Voorzitter van deze raadscommissie is de heer J.F. Scheerstra.

Op de agenda van de vergadering staan de volgende onderwerpen: Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept-agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agenda kan, indien door burgers wordt ingesproken, worden aangepast.
Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld. Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid om aan de commissie vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het werkterrein van de commissie behoren, maar niet op de agenda van de vergadering staan.
Vaststelling van het verslag van: de openbare vergadering van de commissie Middelen gehouden op 18 september 2003.
Informatie van bestuurders en raadsleden over commissies en instellingen
Onder dit agendapunt informeren collegeleden en raadsleden de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen waarin zij namens de gemeente zitting hebben.
- Bank Nederlandse Gemeenten P. Hoogenraad
- Waterbedrijf Europoort P. Hoogenraad
- Afvalverwerking Rijnmond E.J. Groosman-van den Brandhof Rondvraag
Voot dit agendapunt zijn leden van het college uitgenodigd om vragen van commissielden op het terrein van de commissie Middelen te beantwoorden.
Uitgenodigd: mevrouw E.J. Groosman en de heren P. Hoogenraad, J.F. Koen, A.G.M. Keijzer
Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Programmabegroting 2004De behandeling in 1e termijn zal schriftelijk plaatsvinden. De behandeling van de programmabegroting in de commissie zal aanvangen in de 2e termijn.
Raadsvoorstel Nota reserves, voorzieningen en risicocalculatie 2003De gemeenten zijn verplicht jaarlijks een uiteenzetting te geven van hun financiële positie. De stand van zaken met betrekking tot de reserves en voorzieningen wordt jaarlijks onderzocht. De resultaten van het onderzoek zijn gepresenteerd in de nota Reserves, voorzieningen en risicocalculatie 2003. De raad wordt voorgesteld in te stemmen met de resultaten van het onderzoek naar de reserves, voorzieningen en het weerstandsvermogen en met de voorgestelde wijzigingen ten aanzien van de reserves en voorzieningen. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Financiële verordening en de Controleverordening als bedoeld in respectievelijk artikel 212 en 213 van de Gemeentewet
In verband met de wijziging van de artikelen 212 en 213 Gemeentewet, het Besluit accountantscontrole gemeenten en het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (het BBV c.q. de comptabiliteitsvoorschriften) dient de raad voor 15 november 2003 een tweetal (nieuwe) verordeningen vast te stellen. Raadsvoorstel tot het vaststellen van de jaarrekening 2002 Brandweer Waterweg
Het college van B en W heeft ingestemd met de jaarrekening 2002 van Brandweer Waterweg en biedt deze aan de raad ter vaststelling aan.
Raadsinformatiebrieven
Voorstel tot wijziging van de begroting a. Beschikbaarstelling van een krediet van 2.251,80 voor de vervanging van een vaatwerkspoelmachine in "De Vloot"; b. Administratieve wijziging t.b.v. kunstwerk Koningshof; c. Jaarrekening 2002 GGD Nieuwe Waterweg Noord; d. Overdracht aandelen NV Waterweg Europoort e. Nota reserves en voorzieningen f. Jaarrekening 2002 Brandweer Waterweg g. Jaarrekening zwembad en onderhoud 2002 h. Vaststelling onderwijshuisvestingsvoorzieningen 2004 Ingekomen stukken
Actiepuntenlijst
Agendapunten volgende vergadering De leden van de commissie worden uitgenodigd concrete agendapunten aan te dragen, die ter behandeling in een volgende commissievergadering kunnen worden voorbereid / geagendeerd. Verder voorkomende zaken
Sluiting
Uiterlijk om 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag zijn de vergaderstukken in te zien in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gerelateerde documenten:
Vergadering : Commissie Middelen van 23-10-2003